3 правила, які дозволять зменшити витрату палива

Підпишись на нас:

Бути володарем особистого транспортного засобу – щастя майже для будь-якої людини. Однак володіння машиною приносить людині деякі незручності. Одна з проблем – необхідність постійно витрачати гроші. Найбільше коштів водій змушений віддавати при купівлі палива. Саме тому будь-якого автовласника, напевно, зацікавлять способи економії пального.

Головне – не ризикувати та не застосовувати небезпечні лайфхаки. Так, не варто заправляти авто паливом сумнівного походження. А ось наведені нижче дії є цілком безпечними (і навіть обов’язковими).

Періодично змінювати повітряний фільтр та свічки

Заощадити до 10 відсотків пального допоможе своєчасна заміна певних деталей транспортного засобу.

Так, встановлювати новий повітряний фільтр бажано кожні 10 000 км пробігу. А якщо ні, то транспортний засіб зіткнеться з «кисневим голодуванням» і почне витрачати більше бензину або дизеля.

Вчасно треба міняти і свічки. Робити це потрібно кожні 15 000 км пробігу.

Не поспішати на початку поїздки

Багато водіїв мають небезпечну звичку – набирати високу швидкість відразу після початку поїздки, незважаючи на відсутність нормального прогріву двигуна.

Виберіть одне: або довше прогрійте двигун перед стартом, або не набирайте швидкість вище 40 кілометрів на годину в перші кілька хвилин подорожі.

Якщо ви не дотримуватиметеся цих правил, то споживання пального збільшиться.

Перевіряти тиск у шинах

Періодична перевірка тиску в шинах – важлива умова не тільки для економії бензину, але і для безпеки.

Колеса не повинні залишатися приспущеними. В іншому випадку транспортний засіб витрачатиме більше пального. Справа в тому, що машині треба подолати опір, що виник у результаті збільшення площі зіткнення шин з дорожньою поверхнею.

При вирішенні проблеми автовласник не повинен перестаратися: надмірне накачування коліс призведе до того, що водієві буде складніше впоратися з керуванням.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: