У Києві критично пошкоджені важливі мости (фото)

Підпишись на нас:

Пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури повідомила про результати огляду мостових споруд в місті Києві. Є суттєві пошкодження.

Подробиці

Було оглянуто міст Патона та міст Метро. Ці два об’єкти стали першими в переліку. Було зафіксовано на фото та відео найбільш критичні пошкодження. Найближчим часом планується провести тендер на проєктування реставрації. Служба відновлення в Київській області найперше буде працювати в серпні з мостом Патона.

Для проведення візуального експертного огляду була сформована комісія. В результаті виявлено сильну корозію головних елементів прогонів, балок. Також є тріщини в поверхнях опор, утворення сталактитових відкладень. В повідомленні також зазначається про руйнування бетону та наскрізну корозію балок у місцях зʼєднання з поперечними вузлами.

Технічний стан об’єкта суттєво погіршився. В міністерстві нагадали, що міст Патона знаходиться в непрацездатному стані вже 5 років. Його було визнано таким ще в 2018 році. Перший тендер буде проведено наприкінці серпня поточного року.

Комісія з перевірки мостових споруд під головуванням віце-прем’єр-міністра з відновлення Олександра Кубракова дослідила також мости в інших містах України. Загалом отримано дані про 22454 об’єкти. З них 10% знаходяться в аварійному стані. Зокрема, і мости в Києві.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: