4 поради, як правильно об’їжджати дорожні ями

Підпишись на нас:

Будь-який водій намагається не їздити поганими дорогами, адже в таких умовах можна завдати шкоди своєму транспортному засобу. Численні ямки серйозно підвищують навантаження на підвіску. Однак часом автомобілісти змушені здійснювати поїздки за місто, в ході яких доводиться заїжджати на ділянки з поганим покриттям. Втім, якщо дотримуватися кількох простих правил, то ризик попадання колеса у вибоїну стає мінімальним.

Звертати увагу на дорожні знаки

Ігнорувати знак ремонту в жодному разі не можна. Якщо водій побачив таке позначення, швидкість треба терміново знизити.

Знижувати швидкість, якщо побачив калюжу

Якщо водій помітив калюжу, то не виключено, що перед машиною є досить глибока яма, заповнена водою. Щоб колеса не потрапили в ці вибоїни, швидкість треба знизити. Однак начитати це робити треба вчасно: у той момент, коли між авто та калюжею ще зберігається значна відстань.

Відмова від різкого гальмування

Іноді автомобілісти помічають калюжу надто пізно: коли транспортний засіб встиг близько під’їхати до ямки. В цьому випадку краще не натискати на гальмо. Справа в тому, що ця різка зупинка може і навантаження на авто збільшити і колеса попадуть прямо в вибоїну.

Зберігати дистанцію

Між транспортними засобами має зберігатися певна відстань. Під’їжджати до іншого авто впритул не треба. Цього правила потрібно дотримуватися завжди. А під час поїздки поганою дорогою – тим більше.

Якщо проігнорувати рекомендацію, то водій навряд чи зможе здійснювати маневри якісно та повноцінно.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: