3 небезпечні дії, які не можна робити за кермом автомобіля під час дощу

Підпишись на нас:

Найскладнішим часом року для автомобілістів вважається зима. Однак це не означає, що в тепла зимня погода полегшує керування транспортним засобом. Звичайно, в таку пору року на дорогах немає снігу та ожеледиці. Але виникають інші проблеми. Одна з них – часті дощі.

У подібних погодних умовах водії повинні дотримуватись кількох важливих правил. У жодному разі не можна допускати дій, які наведені нижче.

Поїздка під час зливи

Якщо дощ дуже сильний, то за кермо краще взагалі не сідати. Води буде настільки багато, що двірники не встигатимуть прибирати всю вологу з поверхні лобового скла. Така ситуація явно підвищує ризик дорожньо-транспортної пригоди.

Відмова від включення фар

Якщо необхідність у поїздці під час зливи все ж таки виникла, то світлотехніку треба обов’язково включити. Ця нескладна дія дозволить зробити транспортний засіб помітнішим для інших учасників дорожнього руху.

Висока швидкість

Водію не варто перевищувати швидкість у будь-яких погодних умовах, а під час дощу – тим паче. Небезпека становить і така звичка, як проїзд калюжею на високій швидкості. Не виключено, що така манера водіння може спричинити до серйозних поломок ходової.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: