Норвегія визначилася, який танк буде кращим за наявні Leopard 2A4

Підпишись на нас:

В Норвегії вибрали Leopard 2A7 німецького виробництва, як свій наступний основний бойовий танк після процесу оцінки заміни парку Leopard 2A4.

Подробиці

Міністерство оборони Норвегії оголосило, що вирішило закупити 54 нові сучасні бойові танки Leopard 2A7 з можливістю придбання ще 18-ти танків.

«Очікується, що перші нові танки будуть поставлені в 2026 році і поетапно поставки продовжаться до 2031 року», — йдеться в прес-релізі.

За словами представника Міноборони, норвезька програма по закупівлі нових танків коштує 19,7 норвезьких крон (1,93 мільярда доларів).

«У сучасній безпековій ситуації тісна оборонна співпраця в Європі стає все більш важливою», — сказав прем’єр-міністр Йонас Гар Сторе у заяві. «Купуючи німецькі танки, ми гарантуємо, що Норвегія матиме танки того ж типу, що й наші північні сусіди та близькі союзники».

Leopard 2A7

Покупка сталася після дебатів, ініційованих головою сил оборони Норвегії, щодо того, чи потрібно країні-члену НАТО, яка межує з Росією, купувати нові танки прямо зараз, враховуючи вплив технологічних розробок, таких як безпілотники, на поле бою в Україні. Норвегія вибирала між Leopard 2 чи південнокорейськими K2 Black Panther.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: