В Україні визначили розмір штрафів для водіїв з «‎гучними» транспортними засобами

Підпишись на нас:

Заходить сонце, а на вулицях починаються перегони. Такі, що чують всі навколишні вулиці. Зрештою, вдень такі транспортні засоби також викликають неприємні відчуття та страх. Автомобілі та мотоцикли з прямим вихлопом або без глушника занадто гучні.

Розмови про те, що будуть штрафувати автовласників з такими ТЗ ходять давно, але 4 серпня справа пішла далі. Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що в Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 9564. Відповідно до нього, планується запровадження ряду штрафів.

В умовах війни гучні звуки призводять до негативних емоцій. Особливо у людей, які були свідками бойових дій. Їздити та тюнінгувати автівки заборонено, але власники продовжують порушувати заборону. Відповідно до законопроєкту №9564 пропонують ввести штраф в розмірі 17 000 грн за користування ТЗ з перевищеним рівнем шуму за законодавством.

Якщо протягом 12 місяців водій повторно буде зупинений за порушення, штраф буде в подвійному розмірі — 34 000 грн. Також можливе вилучення водійського посвідчення на  термін від 3 до 6 місяців.

Професійних гонщиків також не залишили без уваги. Їм користуватися транспортними засобами можна, але тренування має проводитися за межами міста.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: