Як не рекомендують прогрівати автомобіль експерти: головні небезпеки, що очікують водіїв

Підпишись на нас:

Коли настає зима і термометр показує перші морози, всіх водіїв спіткають одні і ті ж проблеми – прогрівання машини перед поїздкою. Експерти поспішають попередити водіїв про небезпеку, яку несе така звична процедура. Адже прогрівання двигуну може нанести шкоди як водію, так і машині.

Подробиці

Власникам автомобілів необхідно бути обережними під час прогрівання транспортного засобу у дворі будинку. За словами експертів, вихлопні гази зосереджуються та накопичуються у замкненому просторі та не піднімаються вище другого поверху. Вихлопи містять вуглекислий газ, оксид азоту, канцерогенний бензпірен – останній у високій концентрації може отруїти Вам організм чи навіть призвести до летального випадку. Отримати дозу небезпечних парів може і водій, і сусіди.

Експерти зазначають, що рідина, яку водії використовують для охолодження авто під час прогріву в стані спокою – дуже швидко набирає температуру. В той час масло швидше розігрівається під час руху. Це розбалансування температури може негативно вплинути на двигун.

Але рішення є. Двигун необхідно прогрівати в русі, повільно збільшуючи оберти та швидкість. Спочатку рекомендовано їхати при 1000-1500 об/хв, а до 2000 об/хв дійти через 10 хвилин поїздки.

Таким чином Ви збережете своє здоров’я та подовжите життя автомобілю, адже викиди будуть розсіюватися поступово, а двигун прогріватися рівномірно.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: