Польща отримала дозвіл на закупівлю сотень реактивних артилерійських систем HIMARS

Підпишись на нас:

Державний департамент США схвалив можливий продаж пакету військового озброєння для Польщі, включаючи 486 пускових установок високомобільної артилерійської ракетної системи (HIMARS) і понад 9000 керованих ракет.

Подробиці

У вівторок Конгрес був повідомлений про потенційну угоду, вартість якої оцінюється в 10 мільярдів доларів.

Система HIMARS виготовлена ​​в США компанією Lockheed Martin Corp. Вона довела свою смертоносну ефективність на війні в Україні.

Польща має намір закупити 18-ть M142 HIMARS і 468 модулів до них, для заряджання пускових установок і встановлення на шасі місцевого виробництва. Пакет також включатиме керовані ракети залпового вогню M30A2 і армійські тактичні ракетні системи M57 (ATACMS).

Згідно з повідомленнями польських ЗМІ, передбачається використання місцевих шасі Jelcz, а також, як повідомлялося раніше, системи управління вогнем Topaz і вітчизняних командно-допоміжних машин тощо.

За даними Агентства США зі співробітництва в галузі оборонної безпеки, головним підрядником буде Lockheed Martin. Польща планує таким чином покращити свої оборонні можливості, модернізувати збройні сили країни і зміцнити взаємодію з США.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: