Експерти обґрунтували виробництво фінських БТР Patria замість українських БТР-4

Підпишись на нас:

Політика ізоляції в векторі озброєння призвела Україну до негативних наслідків. Технологічна відсталість розробок — результат. І в цьому плані постало питання щодо необхідності виробляти БТР Patria саме в Україні, враховуючи, що є власні БТР-4. Експерти пояснили  детальніше цю ситуацію.

Справа в тому, що вітчизняні БТР-4 мають слабке місце — підвіску. Вона є безперспективною. Експерти зазначають, що Patria в цьому плані значно кращий варіант.

Наразі достеменно невідомо як буде реалізовуватися план, проте Фінляндія дійсно розглядає можливість виробництва в Україні БТР Patria. Окрім того, інші компанії також зараз думають над аналогічною пропозицією. Мова йде про виробників Rheinmetal, BAE Systems. Шведський виробник також розмірковує над виробництвом БМП CV90.

БТР Patria в версії AMV XP має максимальну вагу 32 т. Платформа універсальна з можливостями витримати до 30-мм в лобовій проєкції, кулемет 14,5-мм, а також 30-мм автоматичну гармату, ПТРК чи кулемет. Це не єдина версія фінського БТР. Є ще зі 120-мм мінометом Nemo або двоствольним AMOS.

БТР Patria може перевозити екіпаж з 3 людей та 8 бійців. Машину оснащено турбодизелем Scania DC13 на 602 к.с. з автоматичною трансмісією ZF та незалежною гідропневматичною підвіскою та підрулюючою задньою віссю.

Експерти зазначають, що БТР-4 є слабшими порівняно БТР Patria AMV XP. Це стосується бронезахисту, підвіски та інших параметрів. Це є досить логічно. Наприклад, підвіску для нашої бронетранспортної машини розробляли ще за  радянських часів.

В цьому плані варто орієнтуватися на Польщу. Вона свого часу змогла подолати технологічну відсталість та локалізувати виробництво Patria. А далі перейшла до власної розробки NKTO з перспективою на 2028-2035 роки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: