Прем’єр-міністр Португалії анонсував швидке відправлення Україні трьох танків Leopard 2

Підпишись на нас:

У березні 2023 року Португалія передасть Україні три танки Leopard 2 німецького виробництва. Про це заявив прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта, слова якого наводить газета Correio da Manha.

Подробиці

Раніше в Лісабоні довго обговорювали можливість постачання танків Україні. Наприкінці січня 2023 року міністр закордонних справ Португалії Жуан Гомеш Карвінью стверджував, що танки Leopard Україні передадуть не раніше, ніж за два-три місяці. На початку лютого з’явилася інформація, що португальське військове відомство чинить опір відправленню танків на Україну, оскільки не вважає їх придатними для ведення бойових дій.

Начальник генерального штабу збройних сил Португалії адмірал Антоніу да Сільва Рібейру заявляв, що в даний час армія країни має всього 37 танків німецького виробництва Leopard 2. Але з цієї кількості танків більше половини перебувають у несправному стані і спрямовувати їх в Україну безглуздо.

Як зазначив зараз прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта, наразі фахівці зайняті відновленням та технічним обслуговуванням танків. Коли потрібні роботи будуть виконані, три танки можна буде передати Україні.

Нагадаємо, що Португалія свого часу закупила танки Leopard 2 у Нідерландах, причому купувалися вже списані з голландської армії танки. В даний час усі танки Leopard 2 входять до складу танкового батальйону 1-ї механізованої бригади португальської армії. Крім «Леопардів», португальські сухопутні війська мають у своєму розпорядженні старі американські танки М60 – їх 101 одиниця. На зберіганні знаходиться 86 танків М48А5 і американського виробництва.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: