Вітчизняний металопрокат допомагає ЗСУ: передано 15 багі для бійців

Підпишись на нас:

«Метінвест-СМЦ» — найбільший вітчизняний виробник металу в Україні. Компанія передала для бійців Оперативного командування «Південь» 15 багі. Ці невеликі легкові автомобілі високої прохідності виготовлені з вітчизняного металопрокату. В рамках ініціативи Стального Фронту Ріната Ахметова це вже третя партія.

Перша партія була відправлена весною поточного року, а точніше в березні. Багі виготовляли в кількості 10 одиниць з 3,8 т металу. Друга партія передана бійцям також на початку літа, в які й було 12 одиниць. Таким чином, на потреби фронту військові отримали 37 багі.

Багі виготовляють на Вінничині

Багі для ЗСУ мають назву «Хижак». Їх виготовляють з використання технічних вузлів та агрегатів від ВАЗів. Займаються цим волонтери з Вінницької області. «Хижаки» достатньо динамічно ведуть себе на  бездоріжжі, адже здатні набирати швидкість до 100 км/год. Багі оснащено стійками для великокаліберного кулемета або протитанкового ракетного комплексу чи гранатомета.

За 1,5 роки війни Сталевий Фронт Ріната Ахметова передав на потреби фронту 441 автомобіль: джипи, пікапи, мікроавтобуси, квадроцикли. Зокрема, в цьому переліку і багі з вітчизняного металу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: