За прострочене водійське посвідчення стали все частіше штрафувати на 3400 грн: правомірність під питанням

Підпишись на нас:

Навіть при наявності водійського посвідчення можна отримати штраф. А виписаний він буде за прострочений термін дії цього посвідчення. Саме такі штрафи почали масово виписувати українським водіям.

На час воєнного стану в Україні дозволено керувати транспортними засобами при наявності «тимчасового» посвідчення з простроченим терміном дії. Проте можуть виникнути непорозуміння між водієм та поліцією, бо часто правоохоронці по-своєму трактують закон та його норми.

Одна з дорожніх ситуацій сталася саме на тлі простроченого водійського посвідчення. Машину було зупинено для перевірки документів. Водій пред’явив «тимчасове» посвідчення, за що йому було виписано штраф. Проте він в дискусії нагадав правоохоронцям, що відповідно до нормативних актів має право під час воєнного стану користуватися такими документами. Результат: штраф в сумі 3400 грн.

Далі кермувальник звернувся до суду. Постановою КМУ від 03.03.2022 № 184 було скасовано штрафні санкції, а дії правоохоронців визнані неправомірними. Оскільки на час воєнного стану потреба замінити тимчасове водійське посвідчення на постійне може бути відтермінована без ризику отримання штрафу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: