Байден заявив, що США може передати Україні БМП Bradley

Підпишись на нас:

Вчора президент Джо Байден заявив, що США розглядають можливість відправлення бойових машин Bradley Fighting Vehicles в Україну.

Подробиці

Під час розмови з журналістами при поїздці в Кентуккі Байдена запитали, чи розглядається питання щодо надання Україні гусеничної бойової броньованої машини. Він відповів «так», не пропонуючи подальших коментарів.

Оскільки війна Росії проти України триває вже 11-й місяць, Київ наполягає, щоб США надала танки, ракети більшої дальності, бронетехніку та систем ППО. Незважаючи на настання зими, на сході України тривають інтенсивні бої.

Bradley — бойова броньована машина середнього розміру, яка може служити транспортником для десантників. Він має гусениці, а не колеса, але ця машина легша і спритніша за танк. Він може перевозити близько 10 осіб особового складу або натомість може бути налаштований для перевезення додаткових боєприпасів чи засобів зв’язку.

Бредлі все ще використовуються в армії США, хоча військові роками шукали заміну.

Пентагон уже надав Україні понад 2 тисячі бойових машин, у тому числі 477 протимінно-захисних машин та понад 1200 Humvee.

Минулого місяця Байден оголосив, що США вперше надішлють Україні батарею ракет Patriot, найдосконалішу систему наземних ракет, яку Захід надав для відбиття російських повітряних атак.

Минулого місяця Конгрес США схвалив майже 44,9 мільярда доларів військової та економічної допомоги для війни, якій не видно кінця.

Зеленський, який минулого місяця відвідав Вашингтон, чітко дав зрозуміти США та західним союзникам, що Україні потрібна більш досконала зброя.

«Я вас запевняю, що українські військові можуть чудово керувати американськими танками та літаками», — сказав Зеленський під час звернення до американських законодавців під час візиту.

Того самого дня, коли Байден зізнався, що він може відправити Bradleys в Україну, Франція оголосила, що надішле в Україну легкі танки французького виробництва AMX-10 RC — перші танки, поставлені західноєвропейською країною. Це оголошення сталося після телефонної розмови між президентом Франції Еммануелем Макроном і президентом України Володимиром Зеленським.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: