Штрафи в смартфоні: як перевірити та сплатити штраф не виходячи з дому

Підпишись на нас:

Сьогодні кожні автомагістралі оснащені камерами відеофіксації, а подекуди камери знаходяться в найнеочікуваніших місцях. Тому водіям необхідно звернути увагу на дотримання всіх норм ПДР аби уникнути штрафів.

Наразі камери автофіксації реєструють випадки перевищення швидкості, відео- та фотофіксацію проїздів перехресть вулиць та автострад на червоне світло, а також переміщення автівок смугою, призначеною для проїзду громадського транспорту.

Якщо все ж таки ви отримали звістку про порушення, то сьогодні штраф можна оплатити багатьма зручними способами. Про них детально нижче.

Електронний кабінет водія

Найбільш зручним та популярним є даний тип перевірки. В електронному кабінеті водія за адресою e-driver.hsc.gov.ua/ можна переглянути наявність штрафів, сплатити адміністративні правопорушення або отримати інформацію про авто та посвідчення водія.

Як увійти до електронного кабінету водія:

  • на сторінці входу натисніть на кнопку “УВІЙТИ ЧЕРЕЗ ID.GOV.UA”;
  • натисніть на кнопку “Файловий носій”;
  • оберіть центр сертифікації ключів;
  • оберіть файл особистого ключа з файлової системи;
  • введіть пароль до файлу ключа;
  • натисніть на кнопку “Зчитати ключ”: якщо все було введено вірно, з’явиться повідомлення про авторизацію користувача, натисніть на кнопку “Погодитись”;
  • якщо з’явилося повідомлення про помилку, перевірте введені дані та натисніть на кнопку “Зчитати ключ” ще раз;
  • вітаємо! Вхід здійснено, введіть номер телефону та email, якщо бажаєте отримувати сповіщення.

Ідентифікація через банки (BankID):

це спосіб електронної ідентифікації громадян за допомогою їхніх даних у банку, де вони обслуговуються. Сервіс надається Національним банком України (лише для клієнтів тих банків, які його підтримують) та ПриватБанком.

MobileID:

цей спосіб входу доступний для абонентів Kyivstar, Vodafone та Lifecell, які підключили MobileID. Ідентифікація користувача здійснюється за допомогою bankid.org.ua.

Сервіс перевірки адмінправопорушень

Сервірс перевірки адмінправопорушень за адресою bdr.mvs.gov.ua/ є не менш зручною платформою. Аби сервіс видав ваші дані необхідно виконати наступні кроки:

  • державний номер ТЗ;
  • серію та номер постанови або інформацію про власника ТЗ (РНОКПП / серію та номер паспорта громадянина України / серію та номер посвідчення водія / серію та номер свідоцтва про реєстрацію ТЗ).

Застосунок “Штрафи ПДР”

Застосунок “Штрафи ПДР” надає можливість не тільки сплатити штрафи, які вже винесені, а й оперативно отримувати повідомлення про зміни в законодавстві, про нові постанови або зміни їхнього статусу. Не мало важливо, що тут є інформація про розміщення на карті камер автоматичної фіксації порушень ПДР. Це, для більшості водіїв, є найбільшою перевагою даного сервісу.

Також розділи “Штрафи ПДР” містять функцію пошуку постанов, оформлених на транспортний засіб, а також тут можливо оформити підписку на отримання повідомлень про винесення нових постанов. Застосунок неодмінно стане в пригоді тим, хто рідко буває вдома (або проживає не за місцем реєстрації) і може не отримати повідомлення про штраф поштою.

Основні можливості застосунку “Штрафи ПДР”:

  • пошук штрафів;
  • оформлення підписки для одного або декількох транспортних засобів;
  • миттєве отримання повідомлень про нові постанови (для підписок);
  • повідомлення про зміну статусу винесених постанов (для підписок);
  • можливість оплати онлайн безпосередньо із застосунку;
  • всі реквізити для оплати вже внесені – ваш платіж 100% дійде до бюджету;
  • перегляд розміщення камер автоматичної фіксації порушень ПДР.

Завантажити мобільний застосунок “Штрафи ПДР” можна для Android, для власників IPhone застосунок, на жаль, ще не доступний.

Застосунок “Штрафи UA: перевірка штрафів”

Застосунок “Штрафи UA: перевірка штрафів” надає можливісь вoдіям не тільки сплaтити штpaф, a й пеpевіpити стaтус тa істopію сплaт. Перевірити наявність штрафів у додатку мoжнa зa нoмеpoм вoдійськoгo пoсвідчення, ІПН aбo зa сеpією тa нoмеpoм штpaфу.

Telegram-бот

Телеграм сьогодні є популярною платформою для державним структур та приватних організацій, адже тут високий ступінь захисту особистих даних та зручний інтерфейс. Telegram-бот є офіційним ботом МВС. Тут за зручним алгоритмом можна перевірити наявність штрафів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: