Україна може отримати найсучашніший німецький танк Panther KF51

Підпишись на нас:

Нових танків Panther KF51 ще немає в жодній країні. Створені тільки передсерійні зразки і глава концерну Rheinmetall Армін Паппергер заявив, що хоче бачити їх на полі бою. Можливості нової бойової машини описані нижче.

Подробиці

Маса та конструкція. Panther KF51 важить 59 тон, що на 3 тони менше, ніж у його попередника Leopard 2A7, від якого нова машина «успадкувала» силову установку (дизель V12 MTU MB 873 Ka-501) та ходову частину. Зниження ваги дозволило збільшити запас ходу до 500 км (у Leopard 340 км) та швидкість – 65 км/год проти 61 км/год.

Безпека. Броня протиснарядна комбінована, навісна. Лоб корпусу: товщина 900-950 мм, лоб вежі: 1250-1350 мм. Це забезпечує захист від бронебійних оперних підкаліберних снарядів (БОПС). Системи AMAP та TAPS забезпечують захист від ударів з повітря та БОПС. Аерозольна завіса «ховає» танк у всіх світлових діапазонах.

Озброєння:

  • Гладкоствольна гармата калібру 130 мм (тут будуть потрібні нові снаряди, відмінні від інших танків);
  • Повністю автоматична система подачі автозавантажувач вміщує 20 снарядів.
    Спарений кулемет 12,7 мм та зенітний кулемет 7,62-мм. Кулемети дистанційно-керовані;
  • Танк оснащений дронами-розвідниками та дронами-камікадзе. Перші дозволяють бачити мету поза зоною видимості для екіпажу, а другі атакувати повітряні та наземні об’єкти.

Управління. Екіпаж скорочено до трьох осіб. З розрахунку прибрали зарядника.

Якщо кабінет Шольца схвалить постачання, то Rheinmetall готова направити в Україну свої перші серійні машини.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: