Електро

Китайська компанія створила схожий на Suzuki Jimny електромобіль

Baojun оприлюднив зовнішній дизайн свого майбутнього позашляхового електромобіля під назвою «Yep». Повідомляється, що офіційний дебют моделі відбудеться на Шанхайському автосалоні 2023 року в квітні цього року, а вихід на ринок Китаю очікується в травні цього року.

Подробиці

У попередньому тизері модель з’явилася в концептуальній формі з брендом Kiwi, але, схоже, Baojun змінив плани і продовжить випускати власну позначку в остаточній серійній моделі. Як повідомляє CarNewsChina, китайською назвою електромобіля є 悦也 (YueYe), що англійською перекладається як «Так».

Baojun Yep виглядає дуже схожим на концепт, лише з кількома пом’якшеними функціями. Він має пропорції позашляховика, хоча і з легкосплавними дисками меншого розміру, ніж зазвичай. Дорожній просвіт, яскраво виражені крила, пофарбовані в чорний колір бампери, вбудовані захисні пластини та рейлінги на даху — усе це чудово поєднується, щоб створити чарівний електричний міський автомобіль. Інші круті деталі включають сучасні світлодіодні освітлювальні прилади з обох боків і крихітний виступ на бокових дверях багажника, оформлений під кришку запасного колеса.

Yep має дуже компактні розміри: 3381 мм у довжину, 1685 мм у ширину та 1721 мм у висоту. Це робить його на 214 мм коротшим за глобальні специфікації Suzuki Jimny з двигуном ICE , при майже однакових показниках ширини та висоти.

Baojun, суб-бренд спільного підприємства SAIC-GM-Wulling (SGMW), офіційно ще не оголосив специфікації. Однак більшість із них уже виявлено в документах, наданих Міністерству промисловості та технологій Китаю. Згідно з ними, Baojun Yep матиме єдиний електродвигун потужністю 67 к.с. і 140 Нм крутного моменту, який передає потужність на задню вісь і забезпечує максимальну швидкість 100 км/ год. На щастя, очікується, що в майбутньому з’явиться потужніший варіант із подвійним електродвигуном і повним приводом, що, ймовірно, покращить його позашляхові можливості. Що стосується дальності, то літій-залізо-фосфатна батарея здатна забезпечити адекватні 303 км, виміряні згідно з протоколом CLTC.

У найближчі місяці ми дізнаємося більше про Baojun Yep, включаючи ціни, які відіграватимуть важливу роль у його комерційному успіху. Судячи з Wuling Mini EV, який став бестселером у Китаї, брат Baojun, створений тією ж компанією, ймовірно, викличе великий інтерес у клієнтів

Останні публікації

Toyota випускає «найкращий у своїй історії позашляховик»

Компанія Toyota продовжує поступово розширювати географію поставок нового пікапа Hilux GR Sport II. Автомобіль, який…

6 години тому

Підтверджено, що Росія випробувала північнокорейську балістичну ракету в Україні

Уламки ракети, яка впала в українському місті Харків 2 січня, походять від північнокорейської балістичної ракети…

7 години тому

Стало відомо, скільки боєприпасів, ракет і пускових установок Росія отримала від Північної Кореї

З кінця минулого року Північна Корея відправила в Росію майже 11 000 контейнерів боєприпасів, а…

8 години тому

ЗСУ можуть отримати ізраїльські Patriot, які замінюють на більш досконалі системи

На тлі плану ВПС Ізраїлю зняти з експлуатації свої застарілі системи протиракетної оборони Patriot американського…

9 години тому

Пріоритетні цілі для ЗСУ: знищені російські ЗРК «БУК» з пусковими установками і радаром

Україна продовжує скорочувати можливості російської ППО. 2 травня Сили спеціальних операцій ЗСУ оприлюднили кадри знищення…

10 години тому

Peugeot повертається на ринок «заряджених» автомобілів: анонсовано e-208 PSE

Peugeot Sport Engineered було створено як підрозділ, що відповідає за випуск спортивних версій нових електрифікованих…

11 години тому