Експерт розповів, скільки кілометрів можна проїхати, якщо загорілася лампочка рівня палива

Підпишись на нас:

Один із приватних запитів у Мережі від автомобілістів стосується того, як далеко можна проїхати після того, як на панелі приладів бензинової або дизельної машини загорівся індикатор нестачі палива.

Подробиці

Розібратися в цьому питанні вирішили журналісти порталу Reader’s Digest, які взяли коментарі у автомеханіка Роберта Муньюса, який також є фахівцем з безпеки дорожнього руху. Окремі його поради можуть виявитися корисними, коли йдеться про їзду на низькому рівні пального в баку.

Перше, що заявив фахівець з-за кордону, постійно їздити на лампочці вкрай небажано. Це пов’язано з тим, що в моменти, коли паливо в бензобаку добігатиме кінця, бруд, що скупчився на його дні, під дією сили тяжіння потрапить у паливну систему автомобіля, що може призвести як мінімум до двох фундаментальних проблем.

Перед тим, як потрапити в сам двигун, все це пройде через паливний фільтр, засмітивши його, що згодом призведе до нестачі потужності та ривків під час руху.

Друга проблема пов’язана із самим паливним насосом. Невелика кількість палива в баку може призвести до того, що насос засмоктуватиме замість пального повітря, і це поступово виведе його з ладу.

Скільки кілометрів можна проїхати лампочкою? Відповідь закордонного автомеханіка

Що стосується головного питання — скільки кілометрів можна проїхати на лампочці низького рівня палива, то автомеханік заявив наступне:

«Зазвичай індикатор світиться, коли ємність бака стає нижче 15 або 10%. Маючи це на увазі, необхідно врахувати як обсяг самого бака, так і середню витрату машини. Обидва показники залежать від моделі та стилю водіння, тому питання є спочатку некоректним».

Втім, якщо проводити підрахунки приблизно, то в автомобілі з нормальним баком (близько 50 літрів) машина проїде від 30 до 50 кілометрів до моменту, поки двигун не вимкнеться через брак палива. А якщо йдеться про машину з великим баком (близько 70-80 літрів), то цей показник може досягти позначки 80 кілометрів, уточнив експерт.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: