ЗСУ знищили не Херсонщині рідкісний ерзац «Сонцепьок» з корабельною РСЗВ А-22 «Вогонь»

Підпишись на нас:

Канал «Війна в Україні. Втрати техніки» опублікував допис з фото, на якому зображено знищену артилерійську систему на базі броньованого тягача МТ-ЛБ з ракетною системою залпового вогню А-22. Сталося це в Херсонській області недалеко від населеного пункту Козачі Лагері.

Подібний «шушпанцер» скорше за все на фронті нещодавно. Бо вперше його побачили цього літа. Пізніше в мережі було повідомлення про застосування проти ЗСУ ерзацу «Сонцепьок». В військових експертів є підозра, що це й було знищено «новинку» російської армії.

Ерзац «Сонцепьок» з корабельною РСЗВ А-22 «Вогонь»

Артилерійські установки на МТ-ЛБ з корабельною РСЗВ А-22 «Вогонь» не є численними на озброєнні РФ. І питання боєприпасів 140-мм для їх активного застосування залишається відкритим.

РСЗВ А-22 «Вогонь» є досить старою технікою, яку розробляли ще в 70-80-х рр. На озброєння прийняли в 1982 році. Цей вогнеметно-запалювальний комплекс залежно від типу має дальність пуску від 4,5 до 9,5 км. В номенклатурі боєприпасів: уламково-фугасний ОФ-45, запалювальний ЗЖ-45. Всього 22 пускові для 140-мм.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: