Статистика угонів у 2022 році

Підпишись на нас:

Війна не стала перепоною для шахраїв, адже у 2022 році вдвічі збільшилися випадки автоугонів.

У порівнянні з 2021 роком, минулого року до поліції звернулися за допомогою 4 100 заявника. Всі кримінальні справи відкриті за статтею 289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом). Покарання за цією статтею – від п’яти до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна або без.

Відомо, що минулого року до суду для розгляду по суті передали акти та матеріали справи лише у 19% випадків. Тобто, за фактом крадіжки автомобіля, до суду передали 779 кримінальних справ. Ймовірно, що така низька статистика пов’язана з військовим станом та бойовими діями.

В той час під час війни почали частіше красти автомобілі під розбирання. Справа в тому, що багато запчастин до машин стали дефіцитом. До того ж, після зміни влітку 2022 року курсу гривні по відношенню до долара, збільшилася вартість усіх запчастин для автомобілів.

МВС восени 2022 року повідомило водіїв про ймовірні викрадення. Щоб убезпечити власний транспорт – рекомендовано залишати його в гаражі або на парковці з відеоспостереженням. Сигналізація буде ефективною у комбінації з іншими видами захисту.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: