Як було створено найпотужніший електромотоцикл в світі для рекорду швидкості в Україні (відео)

Підпишись на нас:

25 вересня 2020 року на території аеродрому «Антонов-2» в Гостомелі було встановлено національний рекорд швидкості на електричному мотоциклі  The Spirit of Ukraine. Рекорд належить Сергію Маліку, який є: гонщиком, майстром спорту України, чемпіоном України з кільцевих перегонів, володарем 37 національних та світових рекордів та президентом Київського міського автомотоклубу.

Сергій Малік — рекордсмен України

Електромотоцикл було розігнано до швидкості 201 км/год, що стало в 2020 році рекордом. Його зафіксував представник Національного реєстру рекордів України. Сергію Маліку було вручено диплом.

The Spirit of Ukraine — мотоцикл, який було створено в короткий проміжок часу. Спеціалістам знадобилося всього 60 днів. Проте команда, яка над ним працювала, була дійсно велика. Вона складалася зі 100 людей.

Старт на рекорд

Мотоцикл оснащено вітчизняним інвертором. підвіска та заднє колеса також вітчизняна розробка, яку реалізовували фахівці АНТК ім.Антонова. Потужність електромотоцикла становить 300 кВт або 480 к.с. з крутним моментом 1000 Нм. Зокрема, встановлено мотор-колесо, що представляє собою трифазний електродвигун на постійних магнітах виробництва Словенії. Живлення поступає від нікель-полімерним батарей на 22 Ач (напруга 800 В). Це найпотужніший електромотоцикл в світі.

Електромотоцикл The Spirit of Ukraine відомий ще з 2019 року. Саме тоді відбувся перший заїзд на ньому на соляному озері Бонневіль в США. Сергій Малік хотів встановити світовий рекорд швидкості та розігнатися до 360 км/год, проте дощова погода забракувала спробу. В 2020 перепоною стала пандемія. Тож великі рекорди ще попереду. І вони обов’язково будуть!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: