Як прийти в норму після кількох склянок алкоголю: водіям на замітку

Підпишись на нас:

Всі ми люди та розуміємо, що іноді душа бажає свята. Проблема полягає в подальшій неможливості сідати за кермо після гучної гулянки. А вранішнє похмілля теж не додає цьому питанню оптимізму. Якщо немає часу чекати стабілізації стану, а попереду дорога, то треба знати: чарівних пігулок в будь-якому випадку не існує. Навіть в спеціалізованій клініці процедура виведення алкоголю займає 40 хвилин.

Факти

За виведення алкоголю з організму відповідає печінка. Швидкість становить 0,15 проміле за 1 годину. Якщо ви споживаєте пиво, тоді воно вийде з крові за 2 години. Зловживати коньяком — справа більш довготривала. Потрібно мати в запасі не менше 8 годин відпочинку, якщо спожили 250 мл. Довше виводиться з організму горілка. Знадобиться 17 годин для випитих 0,5 л.

Зверніть увагу на цікавий момент. Сп’яніння може наступати швидше чи повільніше, що залежить від статі, ваги, особливостей організму, але на швидкість протверезіння це ніяк не впливає.

Як покращити самопочуття

Для надання самопочуттю бадьорості зробіть кілька простих дій:

  • розітріть вушні раковини, що посилить приплив крові до голови;
  • розімніть ступні, бо там багато активних точок;
  • почистіть зуби;
  • сполосніть обличчя холодною водою;
  • прополакайте рот газованою водою.

Від цього повністю протверезіти не вийде, але факт покращення самопочуття гарантований. Можна дещо замаскувати запах від алкоголю. В цьому допоможуть кавові зерна, лаврове листя, зубна паста, м’ята, жувальна гумка, мускатний горіх. Вони дещо адсорбують етиловий спирт. Для протверезіння пийте багато рідини, прийміть холодний душ чи контрастний душ, але не пийте багато кави зранку та не їжте багато жирної їжі.

Час виведення алкоголю з крові

І останній важливий момент. Не варто викликати блювотний рефлекс. Алкоголь в крові залишиться сталим, а зневоднення гарантоване. Тому займатися такими кардинальними методами протверезіння зовсім не варто. Вживайте алкоголь помірно та завжди пам’ятайте про наслідки!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: