Rheinmetall виготовить для України 300 тисяч зенітно-танкових снарядів

Підпишись на нас:

Компанія Rheinmetall уклала контракт на виготовлення 300 тис. набоїв для зенітних танків Gepard, які перебувають на озброєнні української армії.

Подробиці

Повідомляється, що замовлення міністерства оборони Німеччини оцінюється в «нижньому тризначному діапазоні мільйонів євро».

Половина боєприпасів складатиметься з бронебійних APDS-T із підвищеною бронепробиваемістю. Інші 150 000 снарядів будуть фугасно-запалювальними – трасуючими (HEI-T).

«Rheinmetall зараз створює додаткові потужності з виробництва боєприпасів середнього калібру, які мають запрацювати влітку 2023 року», — йдеться в прес-релізі компанії.

«Створюючи цю нову виробничу лінію, Rheinmetall реагує на різке збільшення світового попиту».

Перша партія боєприпасів APDS-T надійде в Україну влітку 2023 року, а виробництво снарядів HEI-T розпочнеться в середині 2024 року.

Танк Гепард розроблений Krauss-Maffei Wegmann. Gepard — це важкоброньована німецька мобільна система протиповітряної оборони на базі шасі основного бойового танка Leopard.

Оснащений подвійними 35-міліметровими гарматами Oerlikon KDA, кожна з яких може нести 320 готових до стрільби зенітних боєприпасів.

Танк оснащений незалежними радарами пошуку та супроводу, які забезпечують сканування на 360 градусів і можливість одночасного супроводу цілей.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: