Чому відмовляють гальма та як цього уникнути

Підпишись на нас:

Економити на автомобілі – це все рівно, що навмисно завдати шкоди самому собі. Тому всі поважні водії знають, що запчастини та деталі для автомобіля мають бути новими та якісними.

Напевно кожний водій у своєму житті стикався з тим, що в один з моментів його машина стає несправною – відмовляють гальма в самий найжахливіший момент.

Автомобільні гальма – сукупність пристроїв, призначених для здійснення гальмування, поступового уповільнення чи зупинки транспортного засобу, обмеження його швидкості на спусках або для забезпечення його нерухомого стану під час стоянки. Якщо герметичність замкнутої гідравлічної системи втрачається – може статися біда.
Поршень супорту не зможе притиснути колодку до диска і автомобіль не зупиниться.

Інколи гальмівний матеріал колодок перегрівається і вони відмовляються працювати. Щоб попередити утворення цих проблем, необхідно дотримуватися наступних правил:

  • Якщо ви вирішили придбати вживане авто, перевірте гальма. Якщо автомобілю 10 років, то його гальмівні шланги вже підношені, тому краще їх оновити. Рекомендуємо також замінити гальмівну рідину та перевірити стан колодок та дисків;
  • Не економте на запчастинах. Обирайте перевірених чи авторитетних виробників. Щоб не наразити себе на небезпеку – проаналізуйте ринок виробників атвозапчастин;
  • Слідкуйте за станом гальмівних дисків. Коли диск стирається, то вас може очікувати неприємність на дорозі;
  • Щоб убезпечити себе – раз на 10 тисяч км перевіряйте автомобіль та оглядайте гальма.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: