Німеччина розглядає можливість постачання Україні бойової машини піхоти Marder

Підпишись на нас:

Згідно з повідомленням різних ЗМІ, федеральний уряд розглядає можливість розширення військової підтримки. Після заяви про зобов’язання Франції поставити Україні броньовані машини на уряд Німеччини почався тиск.

Подробиці

Судячи з інформації опублікованої в Süddeutsche Zeitung Німеччина збирається нарешті підтримати Україну тяжким озброєнням і поставить в Україну БМП Marder. Зазначається, що рішення було прийнято в результаті тісної консультації з Францією та США. Поки невідомо, скільки танків і коли буде поставлено.

«Шольц робить лише стільки, скільки мусить, щоб не бути відособленим на міжнародному рівні», — каже Томас Єґер, професор міжнародної політики та зовнішньої політики Кельнського університету, редакційна мережа Німеччини (RND). Шольц їде в колоні міжнародної коаліції, яка підтримує Україну, але сидить у задньому вагоні. Тепер федеральний уряд, очевидно, нарешті зрозумів, що Росія прагне до військового вирішення цього конфлікту незважаючи ні на що і путін готовий використати росіян, як гарматне м’ясо».

Україна давно просить у союзників бойові танки та БМП західного зразка. За українською інформацією, вже ведуться переговори з федеральним урядом про поставку німецьких моделей Leopard 2 і Marder.

Канцлер Олаф Шольц (SPD) поки що хотів постачати такі танки, лише якщо їх не нададуть інші партнери по альянсу. Зважаючи на зобов’язання Франції, Німеччина тепер відчувала дедалі більший тиск, щоб почати діяти в правильному руслі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: