Невдала афера з митницею стала причиною втрати автомобіля

Підпишись на нас:

17 жовтня стало для 45-річного гостя України з Румунії вкрай невдалим. Причиною цього став ряд неприємних для нього подій: увага митників та прикордонників, обшук автомобіля та виявлення схованки з цигарками.

Подія сталася у міжнародних пунктах пропуску «Дякове» на румунському кордоні та «Астей» на виїзді до Угорщини. Працівники митниці застосували ручну систему зворотного розсіювання рентгенівського випромінювання Vidirey, в результаті чого в пальному баці були виявлені цигарки в кількості 250 пачок. Вони були герметично заклеєні в плівку. В результаті інциденту були вилучені і товари, і автомобіль.

Схованка в бензобаці авто марки Volkswagen

На митному пості «Астей» кількома днями раніше була ще одна ситуація. На цей раз 32-річний мешканець Закарпаття намагався пройти митний контроль «зеленим коридором» за спрощеною схемою, проте його спіткала невдача.

Наявність незадекларованих товарів водій заперечив, але поведінка митникам здалася дивною. В результаті ретельного огляду автомобіля було знайдено тютюнові вироби на суму близько 30 тисяч грн — 480 пачок цигарок.

Тютюнові вироби знайдені за декоративною обшивкою задніх боковин

Відносно недобросовісного водія складено протокол про порушення митних правил за ч. 1 статті 483 Митного кодексу України. Мікроавтобус Mercedes-Benz 316 СDI вилучено до рішення суду. Автомобіль оцінений в 250 тисяч грн. Ймовірно, що автомобіль буде конфісковано. Також суд може застосувати до порушника серйозні санкції у вигляді стягнення штрафу – 100% вартості предметів правопорушення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: