Як Україна і Росія поповнюють запаси снарядів для техніки – Financial Times

Підпишись на нас:

Financial Times з’ясувала в якому стані знаходяться арсенали та оборонна промисловість Заходу та Росії. Ось основні висновки з їхнього дослідження.

Україна

  • ЗСУ випускають на день близько 5 000 снарядів. Це без урахування патронів, гранат, мін;
  • США надали Україні 1,5 млн снарядів для 155-мм та 105-мм гаубиць та САУ. Значна частина «надішла» зі складів в Ізраїлі та Південній Кореї;
  • Пентагон переглядає запаси та просить $817 млрд на поповнення арсеналів;
  • У НАТО дефіцит 155-мм снарядів, зарядів HIMARS і ракет ППО для IRIS-T, Patriot та Gepard. Бо нові боєприпаси вирушають одразу до України.

Росія

  • Ворог випускає на день 20 000 снарядів. Запас крилатих ракет практично вичерпаний, про що говорять обстріл міст зенітними ракетами С-300;
  • Щоб заповнити запаси, на військових заводах скасували вихідні та ввели додаткові зміни. Але ВПК не може вирішити проблему з танками, Росія розкрила сховища старої техніки;
  • кремль використовує сталінські методи. За виробництвом озброєнь стежить спецгрупа з контролю, а медмедєв попереджає директорів ВПК про неприпустимість зриву оборонного замовлення і загрожує спеціальним кримінальним покаранням.

Висновки та прогнози

США навесні наростять випуск 155-мм артснарядів з 14 000 до 20 000 штук на місяць, а в 2024 – до 90 000. ФРН виділила €10 млрд на нові заводи з виробництва ракет для ЗРК Словаччина, Франція та Австралія поєднують зусилля та нарощують випуск снарядів у 5 разів.

А у Росії військовий бюджет 1/10 від бюджету США. І головна проблема – у неї немає і 1/10 союзників, готових виробляти снаряди та важке озброєння.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: