Як виглядала модернізована модель позашляховика ЛуАЗ-969: останній найкращий прототип заводу

Підпишись на нас:

Якщо згадати про позашляховики українського виробництва останніх кількох десятиліть, то на згадку приходить ЛуАЗ-969. Саме він виготовляв компактні та невибагливі в користуванні та обслуговуванні автомобілі.

Свого часу такі автомобілі мали попит, але в 1980-х роках вони втратили свою актуальність. Тоді ж вирішили зробити оновлення позашляхової моделі. Було оголошено конкурс на розробку нового дизайну. Таким чином з’явився ЛуАЗ Proto, який було представлено в 1989 році.

ЛуАЗ Proto

Автомобіль вийшов з досить незвичайним виглядом. Дизайн втілював світові тенденції. Були плавні лінії та панорамне лобове скло. Окрім того, кузов виготовили зі склопластику. З ним легко було працювати, якщо потрібен був ремонт або заміна.

ЛуАЗ Proto

Автомобіль оснащували двигуном марки МеМЗ-245, який належав «Таврії». Трансмісію зробили з карданною передачею на задній міст. Економічність використання палива значно покращилась порівняно з попередньою моделлю.

В ті часи в СРСР настала криза, тож новий позашляховик не було розглянуто та не було затверджено для серійного виробництва. ЛуАЗ Proto залишився на рівні прототипу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: