ДВЗ

В Porsche створили додаток з ШІ, який вибирає найцікавіший маршрут для автоподрожей

Porsche повністю оновили додаток ROADS by Porsche, щоб зробити його ще кращим для водіїв за допомогою штучного інтелекту.

Подробиці

«Центром нового застосунку ROADS є генератор мальовничих маршрутів, — сказав Роберт Адер, директор з маркетингу Porsche. «Це дозволяє любителям водіння знайти свій власний індивідуальний маршрут мрії лише кількома кліками».

У Porsche кажуть , що на відміну від Google Maps чи інших картографічних систем, ROADS від Porsche не обов’язково вибирає найкоротшу відстань між двома місцями. Натомість він вибирає маршрути залежно від того, наскільки звивисті, збалансовані чи динамічні дороги.

«Штучний інтелект розробляє відповідний маршрут на основі різних параметрів, таких як вигини дороги, рельєф, особливості ландшафту або цікаві місця», — сказав Адер. «Починаючи з початкової точки, користувач може спланувати кільцевий маршрут або навігацію до конкретного пункту призначення — незалежно від того, де він знаходиться».

Після розрахування маршруту його можна відобразити безпосередньо в будь-якій інформаційно-розважальній системі (не лише Porsche) через Apple CarPlay. Пройшовши маршрут, водії можуть зберігати, ділитися ним і навіть оцінювати його для інших користувачів програми.

У Porsche кажуть, що інтуїтивно зрозуміле управління було головним пріоритетом для команди розробників, і що регіональна інформаційна панель надає користувачам низку простих опцій, які допоможуть їм почати роботу. Звідти можна застосувати динамічні фільтри, щоб зробити наступну поїздку ще кращою. У той же час доступ до найпопулярніших місцевих маршрутів доступний лише одним клацанням миші.

Проте програма допомагає водіям бачити не лише круті повороти та вражаючу топографію. Якщо є певні пам’ятки, повз які вони хочуть пролягати, водії можуть ввести їх, і програма додасть цей пункт призначення до маршруту. Навіть якщо нічого конкретного немає, програма може рекомендувати нові маршрути навколо вас із цікавими напрямками та пам’ятками, які варто побачити по дорозі.

Останні публікації

Стало відомо, яку зброю отримали ЗСУ від США через 4 дні після її схвалення Байденом

28 і 29 квітня Україна отримала перші партії зброї з нового пакету допомоги США –…

51 хв. тому

Росіяни заявляють, що найшли спосіб збивати українські ATACMS: мова йде про новий «Бук-М3»

Міноборони Росії повідомило про перехоплення ракет американського виробництва ATACMS. Там заявляють, що збили вже 15…

2 години тому

Власник шиномонтажу пояснив, навіщо потрібна регулярна обробка шин силіконом

Багато автомобілістів прагнуть добре доглядати за своєю машиною. Це дає змогу не тільки продовжити термін…

3 години тому

Машини з пліснявою і низький попит: китайський автогігант зіткнувся з серйозними проблемами в Німеччині

Китайський автогігант BYD, відомий своїми амбіціями та успіхами на рідному ринку, зіткнувся з несподіваними труднощами…

4 години тому

На ринок повертається «померлий» кросовер Renault у нестандартному вигляді

Компанія Renault кілька років тому запустила програму, в рамках якої працює над поверненням на ринок…

5 години тому

Hyundai підготував цікаві зміни для «вбивці» BMW X5

Корейська компанія офіційно представила оновлений Genesis GV80 2025 року. Автомобіль отримав більше технологічного обладнання, але…

6 години тому