Велика Британія випробовує бронемашину Ajax із мобільною камуфляжною системою Saab

Підпишись на нас:

Кавалерійський полк ретельно перевірив можливості Ajax в умовах бою в реальному часі. Останні випробування показали, що Ajax оснащено вдосконаленою мобільною системою камуфляжу (MCS), розробленою Saab, провідною компанією в секторі оборони та безпеки.

Подробиці

Бронемашина Ajax, яка привернула увагу своїм дизайном і можливостями, проходить серію оцінок, щоб визначити її ефективність у різних бойових ситуаціях. Інтеграція Saab MCS ще більше підвищує її потенціал.

AJAX розроблено та виготовлено General Dynamics. Походить вона із Сполученого Королівства і важить 38 тонн, але вага деяких модифікацій Ajax може досягати 42 тонн. Бронемобіль має 7,62 м в довжину, 3,35 м в ширину і 3,00 м у висоту. Транспортний засіб може вмістити екіпаж із трьох осіб, а у варіанті PMRS він також забезпечує місце для додаткових семи пасажирів.

Основним озброєнням Ajax є 40-мм гармата CT40 виробництва CTA International. Крім того, він оснащений 7,62-мм спареним кулеметом L94A1 і дистанційною збройовою станцією Kongsberg Protector. Варто зазначити, що під час випробувань у Великобританії ця станція була оснащена протитанковою ракетою Javelin.

Оснащений двигуном MTU Friedrichshafen V8, Ajax може похвалитися вихідною потужністю 600 кВт. Ця потужність передається на колеса через 6-швидкісну коробку передач Renk HSWL 256B. Завдяки своїй торсіонній підвісці Ajax забезпечує чудову маневреність на різноманітній місцевості. Що стосується його максимальної швидкості, то він досягає 70 км/год, що робить його надзвичайно швидким для автомобіля такого розміру.

Мобільна система камуфляжу Saab (MCS) призначена для маскування транспортних засобів, що рухаються. Створений для більшості платформ, включаючи танки та бронетранспортери, він забезпечує мультиспектральний захист, який включає захист від хмар пилу. Saab Barracuda MCS — це гнучке рішення, яке складається з різних матеріалів залежно від властивостей поверхні. Ключовою особливістю MCS є система Cool Cam, розроблена для зменшення теплового навантаження на солдат і обладнання в гарячих умовах експлуатації. В умовах пустелі, де температура вдень може перевищувати 50 градусів за Цельсієм, використовується комбінація ізоляції та відбиття сонячного випромінювання, щоб запобігти перегріву поверхні автомобіля. На додаток до зниження внутрішньої температури, холодніша зовнішня поверхня покращує умови для персоналу, що працює на автомобілі та навколо нього.

Багато інших опцій доступні для покращення та налаштування мобільної системи камуфляжу Saab. Multispectral Shading Umbrellas можна використовувати, щоб перешкодити тепловій та візуальній розвідці противника, включаючи снайперів, і водночас дозволити користувачеві спостерігати ззовні. Система перевезення вантажів автомобіля забезпечує простий спосіб зберігання додаткового обладнання, наприклад боєприпасів, води та особистого спорядження, поза транспортним засобом. Коли транспортний засіб, обладнаний MCS, поміщається під вдосконалену маскувальну сітку Barracuda, ефективність камуфляжу стає максимальною, що робить транспортний засіб практично невидимим для датчиків.

Очікується, що поточні тести дадуть цінну інформацію про продуктивність Ajax у поєднанні з інноваційними системами камуфляжу, такими як MCS.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: