Експерти розповіли, як змусити машину позаду тримати дистанцію

Підпишись на нас:

Напевно, практично кожен автолюбитель потрапляв у таку ситуацію, коли до нього на дорозі ззаду притискається інша машина. Це нервує і дуже сильно впливає на безпеку руху. Як діяти в такому випадку.

Подробиці

Деякі досвідчені водії в цьому випадку радять злегка натиснути на педаль гальма, щоб моргнули стоп-сигнали. Це має попередити автомобіліста, який рухається позаду, що він має збільшити дистанцію. Однак, наприклад, новачки можуть не зрозуміти цей сигнал. При цьому окремо зазначимо, що такий спосіб краще не практикувати на слизькій дорозі. Якщо водій позаду не тільки притискається, а й проявляє агресію, то найкраще дозволити йому випередити вас. Обережно приберіть ногу з педалі газу і активуйте правий поворотник.

У деяких випадках найкращим рішенням стане, навпаки, збільшення швидкості, якщо дозволяють знаки і дорожні умови. Багато недосвідчених автолюбителів соромляться зробити обгін через брак досвіду. Тому навіть якщо машина, що йде попереду, сповільнюється, вони вважають за краще триматися за нею, уникаючи виїзду на зустрічну смугу. Загалом, експерти наголошують, що незалежно від ситуації необхідно дотримуватися швидкісного режиму, ПДР і безпечної дистанції, що зменшує ризик потрапити в ДТП.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: