Рідкісний Dodge Challenger простояв під навісом 46 років

Підпишись на нас:

Блогери з YouTube-каналу “Auto Archeology” виявили Dodge Challenger 1970 року випуску, забутий у сараї на 46 років.

Подробиці

Машина перебуває в жалюгідному стані. Її кузов пошкоджений і покритий іржею, двигуна немає, а салон майже повністю демонтований. Утім, автомобіль має шанси на відновлення, якщо потрапить у хороші руки. І це має для його нового власника певний фінансовий сенс.

Рідкісний Dodge Challenger, створений для перегонів, простояв під навісом 46 років: відео

Річ у тім, що це не простий Challenger, а рідкісний варіант цієї моделі T/A, який продавався компанією Dodge впродовж лише одного року. Сумарно за нього було реалізовано 2 399 одиниць таких машин, кожна з яких призначалася для перегонів серії Trans-Am.

Такі “Челленджери” мали дискові гальма на всіх чотирьох колесах, тоді як всі інші американські спортивні машини тих років все ще комплектувалися барабанами.

Рідкісний Dodge Challenger, створений для перегонів, простояв під навісом 46 років: відео

Крім того, версія T/A мала стабілізатори поперечної стійкості в підвісці і 5,6-літровий бензиновий двигун V8 з трьома двокамерними карбюраторами.

Незважаючи на поганий стан, повернути до життя рідкісний спортивний автомобіль, який 46 років простояв під навісом, все ще можливо. Не згнити повністю за цей період машині вдалося тільки завдяки брезенту, яким він був прикритий зверху.

Як вдалося з’ясувати тим, хто знайшов автомобіль, двигун і багато інших частин машини, зокрема ралійні покришки, зберігалися неподалік від спорткара, тому повернути їх на місце буде нескладно.

Але перед цим рідкісному Challenger доведеться пережити процедуру реставрації.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: