Коли штраф за перевищення швидкості є незаконним: нагадування для водіїв

Підпишись на нас:

Щодня правоохоронці виписують водіям штраф за порушення ПДР. До найчастіших протоколів відносяться перевищення допустимої швидкості руху автомобіля. Прилад, що фіксує перевищення швидкості автомобіля називається д TruCam.

Коли штраф за перевищення швидкості є незаконним: нагадування для водіїв
Однак мало хто говорить про те, що поліціянти порушують порядок вимірювання швидкості та оформлення документів.

В статті 40 Закону «Про національну поліцію» йдеться, що: «Поліція для забезпечення публічної безпеки та порядку може закріплювати на форменому одязі, службових транспортних засобах, монтувати/розміщувати по зовнішньому периметру доріг і будівель автоматичну фото- і відеотехніку».

На жаль, рідко хто з поліціянтів дотримується вимог під час процедури оформлення протоколів. А водії не знають про те, що їх штрафують незаконно.

Фіксація швидкості руху водії має відбуватись виключно в тих місцях, де встановлені відповідні знаки про обмеження швидкості руху. Відповідно до закону прилад фіксації швидкості під час його застосування може бути закріплений лише стаціонарно. Також прилад має бути опломбований та застосовуватись лише в сприятливу погоду.

У разі незаконного чи не відповідного до норм застосування приладу фіксації швидкості це є підставою для не застосування відносно водіїв штрафу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: