Бали за порушення ПДР: водіїв чекають нововведення

Підпишись на нас:

В уряді планують чергове посилення штрафних санкцій. Так днями з’явилось повідомлення про розгляд нових законодавчих ініціатив, які зараз розглядаються в парламенті, розповів народний депутат України, заступник голови Комітету ВРУ з питань транспорту та інфраструктури Володимир Крейденко.

Бали за порушення ПДР: водіїв чекають нововведення

По перше, урядом було ініційовано нарахування балів за порушення ПДР. Така система притаманна для країн Європи та була запроваджена в СРСР.

Наразі штраф за перевищення швидкості на 20 км становить 340 грн, на 50 км – 1700 грн. Уряд пропонує прибрати ці 20 «нештрафованих» кілометрів і зробити більшу шкалу штрафів в залежності від швидкості.

По друге, буде заборона на гучний вихлоп. У Раді вже давно зареєстровано законопроєкт на цю тему. Під час військового стану гучний вихлоп негативно впливає на психіку людей, що отримали посттравматичний досвід. Штраф становить: 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 грн), а у випадку повторності – 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 000 грн).

По третє, буде заборонено дрифт на дорогах загального користування. Порушення цього правила становить штраф в 8500 грн за перший випадок та 17000 грн за повторний.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: