В якому разі інспектор не може забрати автомобіль на штрафмайданчик: відповідь суду

Підпишись на нас:

Мало хто з водіїв мають знання щодо того, як вести себе під час евакуації вашого автомобіля на штрафмайданчик.
Якщо водій прийшов до свого авто, а його за неправильне паркування вантажать на евакуатор, то відвезти його на штрафмайданчик за неправильне паркування не можуть. Водій має право швидко усунути правопорушення та забрати машину. Саме таку відповідь отримали від Галицького суду Львова у справі № 461/7753/23.

Влітку 2023 року у Львові інспектор склав протокол про притягнення до адміністративної відповідальності водія електромобіля Tesla Model S за ч. 3 ст. 122 КУпАП. Звісно, що водій припаркував автомобіль не за правилами, а на пішохідному переході.
На місце паркування прибув евакуатор і почав вантажити машину. Однак в цей момент з’явися водій та запропонував вирішити цю ситуацію на місці. Однак інспектор відмовив чоловіку та відвіз автомобіль на штрафмайданчик.

Водій мав сплатити штраф у розмірі 3000 грн за послуги з евакуації та зберігання автомобіля.

Після цього чоловік подав позов до суду, стосовно незаконної відмови в його проханні не везти машину на штрафмайданчик.

Галицький районний суд Львова задовольнив позов чоловіка, а тому на користь водія з Департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради стягнули близько 8 700 гривень.

Суд зазначив, що відповідно до пункту 9 Порядку тимчасового затримання працівниками уповноважених підрозділів Нацполіції транспортних засобів та їх зберігання, якщо водій з’являється на місці правопорушення у момент евакуації, то уповноважена особа не проводить тимчасове затримання ТЗ. Вона повинна оформити протокол про адміністративне правопорушення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: