Механік показав зламаний двигун BMW N26 зсередини

Підпишись на нас:

Мотор BMW N26 (бюджетна версія N20), який зараз можна побачити виключно в північноамериканських версіях попередньої генерації моделей 2-,3- і 4-Series, зарекомендував себе як цілком надійний (за умови належного обслуговування). Втім, він, як і всі інші сучасні двигуни, не застрахований від серйозних поломок.

Подробиці

Один із таких силових агрегатів був привезений у майстерню блогера “I Do Cars”. Йому належало з’ясувати всі фактори, які призвели до виходу мотора BMW з ладу.

Побіжний огляд двигуна призвів до того, що було виявлено відсутність кількох гайок, а також пошкодження клапанної кришки, що оголила ланцюг ГРМ.

Механік показав зламаний двигун BMW N26 зсередини

Масляний фільтр виявився в хорошому стані, тоді як клапани сильно забруднені. Після демонтажу впускного і випускного колекторів їхні порти виглядали абсолютно нормальними, а зняття випускного колектора змусило механіка витягнути ще й турбокомпресор, в якому були погнуті “плавники”.

Механік показав зламаний двигун BMW N26 зсередини

Наступним кроком був демонтаж головки блока циліндрів. І саме це розкрило ще одну причину виходу двигуна з ладу. Блогер-механік виявив сліди опіків між циліндрами.

Як правило, прокладки головки блоку циліндрів вибухають від перегрітого двигуна. І, схоже, саме це сталося з конкретно цим мотором N26, оскільки теплові вкладки в ньому просто-напросто розплавилися.

Сліди перегріву знайшлися і на верхній частині отвору циліндрів, підтвердивши, що мотор зазнавав впливу надзвичайно високих температур.

Причини перегріву двигуна сервісмену-блогеру ще належить з’ясувати, але це можуть бути як погане охолодження, так і проблеми з масляною системою. Запобігти такому розвитку подій може тільки регулярне технічне обслуговування силового агрегату.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: