Експерти назвали ТОП-5 надійних вживаних кросоверів з повним приводом за 400 000 грн

Підпишись на нас:

Дуже багато українців віддають перевагу автомобілям з повним приводом. Якщо ви збираєтесь купити хорошу машину з 4WD можна на вторинному ринку, то експерти назвали п’ять найвигідніших для купівлі повнопривідних кросоверів.

Подробиці

Але для початку варто поговорити про плюси і мінуси повного приводу. Ця система в більшості машин реалізована за одним принципом: задні колеса підключаються автоматично за допомогою електроніки. Вона реагує на пробуксовки. Для активації системи задіюється електромагнітна муфта. При цьому можливості повного приводу обмежені. Часто муфта перегрівається і відключає задній міст. Крім того, АКПП не люблять довгих пробуксовок, переходячи в аварійний режим.

"За рулем" назвав ТОП-5 найвигідніших кросоверів з 4WD за 300 000 грн

Ще є система part-time з примусовим підключенням передніх коліс. У будь-якому разі обслуговувати машину з повним приводом дорожче порівняно з іншими моделями. Але у такого автомобіля є один незаперечний плюс – він проїде там, де інші застрягнуть. При складанні ТОП-5 експерти орієнтувалися на кросовери 4х4, вік яких становить 8-10 років, а ціна 10 000 доларів. Також це мають бути “живі” екземпляри.

"За рулем" назвав ТОП-5 найвигідніших кросоверів з 4WD за 300 000 грн

Отже, відкриває цей список Chery Tiggo. Причому його пробіг може бути навіть менше 100 000 км. Повний привід у такої машини працює в тандемі тільки з “механікою” і 2-літровим атмосферним агрегатом. Причому мотор не варто заправляти бензином АІ-92, оскільки в цьому разі виникає детонація. А ось повний привід у “китайця” нарікань не викликає. При цьому слабкими місцями паркетника є його ходова частина і стійкість кузова до корозії.

Наступна модель – Great Wall Hover H3/H5. “Молодший” крос комплектується тільки 2,0-літровим “атмосферником”, а у “старшого” в розпорядженні є ще й 2,4-літровий агрегат. Перший видає 115 к.с., а другий – 136 к.с. Репутація в обох двигунів хороша. Також є 2,0-літровий дизель. Він теж досить надійний. МКПП здатна проїхати 200 000 км, а гідроавтомат – 250 000 км. Повний привід у машинах сильно залежить від режимів використання та інтервалів заміни мастила.

"За рулем" назвав ТОП-5 найвигідніших кросоверів з 4WD за 300 000 грн

Також експерти виділяють SsangYong Kyron. Автомобіль комплектується моторами від Mercedes: 2,3-літровим “атмосферником” на 150 к.с. і 2,0-літровим дизелем на 141 к.с. Причому другий зустрічається частіше. Також у кросовера два гідроавтомати, але обидва зі своїми “примхами”. Слабкими місцями у повного приводу, належного “корейцю”, є, зокрема, муфти підключення передніх коліс, хрестовина, навісний підшипник і ланцюг роздатки.

"За рулем" назвав ТОП-5 найвигідніших кросоверів з 4WD за 300 000 грн

Не варто обходити стороною і Renault Duster. У “француза” немає провальних комбінацій двигун-КПП. Усі мотори зі своїми “заморочками”, але проїдуть 300 000-400 000 км. Крім того, у автомобіля чудова підвіска. Найчастіше на вторинному ринку зустрічаються варіанти з 1,6-літровим 102-сильним агрегатом і повним приводом. Усе те саме стосується і Nissan Terrano. Нарешті, експерти також радять звернути увагу на Opel Antara. Після рестайлінгу 2011 року його моторна гамма стала включати 2,4- і 3,0-літрові “атмосферники”, а також 2,2-літровий дизель. Найбюджетнішим в обслуговуванні є перший. Загалом, це добротний німецький автомобіль із мінімальним набором “болячок”. Однак запчастини до машини дорогуваті.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: