Чернігів б’є рекорди по штрафах: за що виписують протоколи водіям

Підпишись на нас:

Порушення ПДР вже стало звичною справою для мешканців та гостей Чернігова. Найчастішим видом порушення виступає невірне паркування та зупинка.

Зупинка – це припинення руху транспорту на 5 чи більше хвилин з певною метою, наприклад, висадки пасажирів, розвантаження автомобіля, чи виконання вимог Правил дорожнього руху.

Стоянка – це припинення руху транспорту на тривалий час з причин, які не пов’язані з виконанням вимог ПДР.

Микола Прищепа, Начальник управління патрульної поліції Чернігівської області, дав коментар з приводу даної ситуації:

«У відповідності до наявних даних Інформаційного порталу Національної поліції, поліцейськими управління патрульної поліції в Чернігівській області, Департаменту патрульної поліції протягом 2021 року було зафіксовано та оформлено 168 фактів за порушення правил зупинки i стоянки. За 2022 рік — 493 факти, а у період з 01.01.2023 по 26.11.2023 — 3506».

Статистика показує, що українці почали порушувати в 7 разів частіше в порівнянні з минулим роком, та в 20 разів частіше з 2021 роком.

Саме тому в Нацполіції наголошують щодо правил паркування та зупинки. Водіям потрібно відновити в пам’яті ці пункти та притримуватись ПДР.

Адже за недотримання правил діють штрафні санкції. Наприклад, за зупинку та стоянку у неналежному місці водій мусить сплатити штраф у розмірі 340 грн. Якщо він зупинився в зсув для маршрутних ТЗ, то тоді штраф зростає до 680 грн. Якщо водій припаркувався на місці для інвалідів, то його штраф коливається від 1020 до 1700 грн.

Тому наголошуємо, як важливо знати правила дорожнього руху, щоб не лише не перешкоджати руху інших транспортних засобів, а й зекономити свій бюджет.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: