Скільки камер фотофіксації порушень правил дорожнього руху працюють в Україні

Підпишись на нас:

Система автоматичної фіксації порушень ПДР, запущена в Україні влітку-2020, стала ефективним інструментом підтримання порядку на дорогах і не менш дієвим засобом поповнення бюджету завдяки стягненню штрафів з недбайливих водіїв.

Подробиці

Одна з найвідоміших функцій такої оптики – автоматичне відстеження перевищення швидкості. Згідно з офіційною статистикою, в Україні зараз встановлено 215 таких камер. Основні місця розміщення оптики – населені пункти та автостради державного значення. Місця розташування камер не є таємницею, оскільки кожен пристрій внесено до загальнодоступної профільної бази. Крім того, про наявність обговорюваної оптики водіїв і пішоходів сповіщають спеціальні дорожні знаки.

Камери фотофіксації порушень правил дорожнього руху в Україні: основна інформація

На поточний момент камери “заточені” на моніторинг швидкісного режиму і виявлення порушників. Для цього пристрої оснащені необхідними аксесуарами і відповідним ПЗ.
У планах влади і дорожньої поліції – задіяння камер для виявлення порушень на кшталт проїзду на червоне світло, порушень правил стоянки/парковки, виїзду на тротуар або зустрічну смугу тощо.

Зібрана камерами інформація передається аналітикам МВС для вивчення і винесення постанов про накладення штрафіd (від ₴340 за перевищення швидкості, з можливістю зниження наполовину в разі оплати штрафу в 10-денний термін).

За час функціонування камер кількість аварій із летальними наслідками знизилася на 65%, запевняють у дорожній поліції.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: