Представник Збройних сил Франції назвав терміни поставки ЗСУ колісних танків AMX-10 RC

Підпишись на нас:

Перша партія бронетехніки з Франції незабаром має надійти у розпорядження Києва. Про це повідомив французький міністр Збройних сил Себастьєн Лекорню.

Подробиці

Представник Збройних сил Франції назвав терміни постачання ЗСУ легких колісних танків AMX-10RC. За його словами, перша партія цієї техніки надійде в Україну вже на початку березня. Загалом Київ отримає 40 таких машин. Українські танкісти, із яких сформують екіпажі французьких танків, уже закінчують курс підготовки.

Крім цього, як стверджують журналіст газети L’opinion Жан До Мерсер на своїй сторінці в соцмережі, Франція може відправити в Україну партію бойових машин піхоти AMX-10P, знятих з озброєння французької армії ще в 2015 році.

AMX-10RC іноді називають бойовою бронемашиною, іноді – легким колісним танком. Він призначений для розвідки, але здатний боротися з бронетехнікою противника. Його основним озброєнням є гармата калібру 105 мм. При цьому броньовий захист такої машини дуже слабкий.

AMX-10P озброєний 20-міліметровою гарматою, є також модифікація зі знаряддям калібру 25 мм. Крім екіпажу, машина вміщує до восьми людей десанту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: