Позбавлення прав на строк до півроку: водіям нагадали про штрафи за відсутність одного з елементів кузова

Підпишись на нас:

Пункт 31.4.7.е ПДР забороняє експлуатацію транспортних засобів з технічними несправностями, до однієї з яких віднесено відсутність бампера. За нехтування цією нормою передбачено штрафи в межах ₴340-1700 або позбавлення прав на строк до півроку (ч. 1 ст.121 КпАП). Однак за певних сценаріїв покарання можна уникнути.

Подробиці

Згідно з правилами, за відсутності бампера водій зобов’язаний вжити заходів для усунення несправності самостійно або в пункті ремонту. Процитована вище норма не забороняє рух, а надає вказівки щодо продовження руху до місця проведення робіт.

Водієві, який не може миттєво усунути несправність, наказано рухатися до місця ремонту. Відсутність необхідних для цього засобів не звільняє від обов’язку усунення несправності. Відмова або нездатність прослідувати до пункту ремонту майже завжди обертається штрафом.

Однак якщо водій зможе переконати інспектора в тому, що бампер відламався або пошкодився кілька хвилин тому в процесі руху, а власник рухається до найближчої СТО для проведення ремонту, штраф виписано не буде, оскільки такий випадок не вважається порушенням закону.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: