Виділено ще 11 мільярдів євро: названа військова техніка, яку Німеччина вже надала Україні

Підпишись на нас:

Станом на 21 грудня 2023 року Німеччина продовжує надавати суттєву підтримку Україні в її оборонних зусиллях проти Росії. Німеччина займає позицію найбільшого європейського донора та друге місце у світі після Сполучених Штатів, виділивши на цю справу майже 6 мільярдів євро. Ця підтримка включає широкий спектр матеріальних пожертв, матеріально-технічну допомогу, навчальні програми та ініціативи співпраці.

Подробиці

З початку повномасштабної війни Німеччина надала Україні 5,97 мільярда євро з додатковим зобов’язанням у розмірі 4,929 мільярда євро, продовженим до 2028 року, що становить майже 11 мільярдів євро. Ці кошти розподілялися протягом кількох років. У 2022 році Німеччина виділила 1,63 мільярда євро, підтримуючи різні ініціативи, включно з ініціативою федерального уряду щодо навчання (EIBReg) та обмінами Ringtausch. У 2023 році Німеччина виділила близько 5,4 млрд євро на військову допомогу Україні, що є значним збільшенням порівняно з 2022 роком.

Що стосується військової техніки, то німецькі поставки в Україну включають різні бойові машини, такі як гусеничні багатоцільові машини (BV206, M113), бойові машини піхоти (Marder 1A3), бронетранспортери (Dingo 2), основні бойові танки (Leopard 1A5). і Leopard 2 A6).

У сфері протиповітряної оборони Німеччина поставила в Україну декілька систем протиповітряної оборони, зокрема Gepard 1A2, Iris-T SLM і SLS, мобільні комплекси протиповітряної оборони Patriot і переносні зенітно-ракетні комплекси (ПЗРК) Stinger. Артилерійська підтримка включає 155-міліметрові боєприпаси, реактивні системи залпового вогню, в тому числі MARS II, і самохідні гаубиці PZH 2000. Інженерну спроможність України підвищили танки для розмінування Wisent 1, мостоукладальні танки Biber, евакуаційні танки Bergepanzer 2 і 3, а також інженерні броньовані машини (AEV) Dachs 1A2.

Крім того, Німеччина надала різні види бойового обладнання, включаючи безпілотники, зброю, лазерні далекоміри та обладнання зв’язку. Ці зусилля доповнюються матеріально-технічною підтримкою з доставкою в Україну великої кількості вантажівок і транспортних засобів, у тому числі спеціалізованих великовантажних автомобілів HMMWV, Zetros і HX81. Пакет допомоги також включає предмети першої необхідності, такі як боєприпаси, медичне приладдя та польове обладнання.

Матеріальні поставки Німеччини в Україну відбуваються переважно зі запасів Бундесверу та німецького ОПК. Крім того, Німеччина ініціювала програму Ringtausch, яку зазвичай називають «циркулярним обміном». Згідно з цією ініціативою, Німеччина надає зброю для переозброєння країн-союзниць, а натомість країна-одержувач, діючи як посередник, передає Україні частину свого наявного озброєння. Ця програма узгоджується зі зусиллями Німеччини щодо заохочення інших країн надати Україні додаткову підтримку важкого озброєння. Для подальшої допомоги цим країнам Німеччина також бере участь у покритті частини витрат на військові закупівлі для України.

Наприклад, Німеччина здійснила обмін танками з Чехією, де 14 німецьких Leopard 2A4 і евакуаційну машину Bergepanzer 3 Büffel обміняли щонайменше на 40 старіших чеських танків Т-72, ​​призначених для України.

Німеччина також відіграла важливу роль у секторі навчання: понад 10 000 українських солдатів пройшли навчання в Німеччині у співпраці з Бундесвером, 17 іншими країнами та промисловими партнерами. Ці навчальні курси охоплюють різні аспекти, включаючи тактику, керування боєм, керування транспортними засобами, системи зброї та її ремонт.

Нарешті, усвідомлюючи важливість технічного обслуговування та ремонту, Німеччина створила ремонтні центри у співпраці з промисловими партнерами, розташованими в Словаччині, Румунії та Литві. Ці центри спрямовані на ефективний ремонт пошкодженого або зношеного обладнання відповідно до вимог України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: