Що потрібно знати тверезим водіям, яких поліція звинувачує у п’яній їзді

Підпишись на нас:

Нещодавнє затримання двох патрульних у Дніпропетровській області, причетних до вимагання хабарів з водіїв через фальшивий “Драгер”, підкреслює важливість знання автомобілістами своїх прав і способів захисту від свавілля поліції.

Подробиці

У разі перевірки на сп’яніння слід пам’ятати, що процедура має здійснюватися відповідно до законодавства, а саме до Закону “Про Нацполіцію”, наказу МОЗ №1452/735 та розпоряджень МВС.

Патрульні мають право запідозрити громадян у вживанні спиртного або наркотиків за наявності певних ознак, як-от запах алкоголю, тремтіння рук, неадекватна поведінка, проблеми з координацією та мовленням. Однак водій має право вимагати пред’явлення сертифіката відповідності та свідоцтва про повірку конкретного алкотестера.

Важливо відзначити, що автомобіліст може відмовитися від перевірки алкотестером, але це не є підставою для складання протоколу за умови згоди водія на проходження огляду в спеціально атестованому медзакладі. Цей процес має проводитися за наявності двох свідків, які не є поліцейськими та пасажирами.

Водієві слід пам’ятати, що будь-які порушення процедури огляду роблять результати недійсними і надають підстави для оскарження протоколу. Захист своїх прав і знання процесу перевірки можуть зіграти ключову роль у підтримці справедливості в таких ситуаціях.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: