Бійці ЗСУ назвали найкращий танк для боротьби з окупантами

Підпишись на нас:

Українські танкісти з 21-ї ОМБр назвали шведський Strv 122 одним із найефективніших танків для боротьби з окупантами. Настільки схвальні відгуки зумовлені винятковою точністю стрільби і дальністю ураження цілей (до 3,8 км).

Подробиці

Strv 122 являє собою шведську адаптацію німецького танка Leopard 2A5 для ведення сучасної війни. Серед проведених доопрацювань – посилення броні завдяки впровадженню невибухового динамічного захисту і систем захисту від хімічного, біологічного, радіологічного і навіть ядерного ураження.

За вражаючу вогневу міць відповідає 120-мм гладкоствольна гармата Rheinmetall L/44, “заточена” на використання снарядів різних типів, від кумулятивних протитанкових і фугасних – до бронебійних підкаліберних.

Точність вогню танка забезпечується спеціальною системою з цифровим балістичним обчислювачем, здатним готувати дані для 12-и різних типів пострілів. Основний приціл навідника EMES 15 і денний автоматичний канал можуть похизуватися новим лазерним далекоміром і 3-триразовим збільшенням із широким полем зору відповідно.

Ці та низка інших характеристик роблять Strv 122 справжньою грозою для окупантів, танкісти яких намагаються уникати дуелей зі шведською машиною.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: