Одна несправна форсунка в Range Rover Sport змогла «вбити» весь двигун

Підпишись на нас:

Блогер-автомеханік, який публікує відеоролики на власному YouTube-каналі “I Do Cars”, виклав новий сюжет, присвячений Range Rover Sport 2017 року. У ньому він спробував з’ясувати, що стало причиною поломки двигуна британського позашляховика.

Подробиці

Під «препарування» потрапив 3-літровий дизельний мотор Lion V6 з подвійним турбонаддувом, який зарекомендував себе набагато надійніше, ніж його 2,7-літрова версія. Але, як показала практика, навіть він не захищений від несподіваного виходу з ладу.

Як і всі інші розбори моторів на каналі блогер почав зі спроби провернути двигун. Результат виявився задовільним, але вже тоді стало зрозуміло, що проблема з ним пов’язана зовсім не з вузлом колінчастого вала, а з чимось іншим.

Як одна несправна форсунка може вбити весь двигун на прикладі Range Rover Sport

Механік зняв із силового агрегата такі деталі як паливопровід, паливну рампу, вакуумну магістраль, шланг охолоджувальної рідини та всі шість форсунок, щоб отримати доступ до голівки блоку циліндрів у зборі. І виявив таке.

З’ясувалося, що в двигун потрапляла волога, яка призвела до появи іржі на деяких деталях мотора. Сліди корозії було видно навіть на шестернях вузла ГРМ. З цього моменту основною версією поломки мотора Range Rover Sport 2017 було потрапляння в нього води. Але не тут-то було.

Як одна несправна форсунка може вбити весь двигун на прикладі Range Rover Sport

Продовжуючи докопуватися до істини блогер перевірив прокладки, головки поршня і циліндри мотора, один з яких мав помітні вертикальні подряпини. Крім того, пошкодження було знайдено і на масляному піддоні.

Після цього моторист відмовився від версії про те, що двигун Range Rover Sport 2017 “помер” після повені, висунувши більш логічну теорію, яка прозвучала наступним чином: 3-літровий дизельний мотор позашляховика “вбила” лише одна несправна форсунка.

Вона спричинила надлишок палива в циліндрі, що призвело до його перегріву і врешті-решт пошкодило один із циліндрів. Щодо наявності вологи всередині блоку, то вона може бути пов’язана лише з тим, що машина довгий час стояла без руху просто неба.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: