Німеччина відправила в Україну БМП Marder 1A3: достатньо для оснащення двох українських батальйонів

Підпишись на нас:

Німеччина оголосила про новий пакет допомоги Україні, який включає 10 нових бойових машин піхоти Marder 1A3. Загальна кількість надісланих Німеччиною Marder 1A3 зростає до 90-то, а цього достатньо для оснащення двох українських механізованих батальйонів.

Подробиці

Нова допомога Збройним силам України включає низку іншого обладнання і техніки, але БМП Marder озброєний 20-мм автоматичною гарматою MK 20 Rh202 і 7,62-мм спареним кулеметом MG3. Він також оснащений пусковою установкою протитанкових ракет MILAN, що дозволяє вражати броньовані цілі на відстані.

Завдяки стандартному захисту від вогню стрілецької зброї калібру 7,62 мм і осколкам снарядів, а також покращеному пакету броні у версії 1A3, здатному протистояти боєприпасам 30-мм гармати, Marder забезпечує підвищену безпеку для своїх пасажирів порівняно з його попередниками.

Ці машини важать 33 500 кг і можуть розвивати максимальну швидкість 65 км/год із запасом ходу близько 500 км. Вони оснащені пасивними приладами нічного бачення, тепловізійними прицілами, системою кондиціонування повітря та РХБЗ (ядерним, біологічним, хімічним) захистом. Marder може перевозити екіпаж з трьох і шести піхотинців, розміри 6,88 метра в довжину, 3,38 метра в ширину і 3,015 метра у висоту.

Український механізований батальйон у структурі сучасних збройних сил — це підрозділ, що складається з солдатів піхоти та бронетехніки, покликаний забезпечити поєднання мобільності, вогневої потужності та захисту. Ключові елементи такого батальйону зазвичай включають бойові машини піхоти (БМП), бойові танки, артилерійські знаряддя, а також підрозділи матеріально-технічного та командного забезпечення.

БМП є ядром механізованого батальйону. Вони перевозять піхоту по полю бою, водночас забезпечуючи пряму вогневу підтримку своїм озброєнням, які зазвичай включають гармати та кулемети. Танки Т-64 або Т-72 забезпечують додаткову вогневу міць і необхідні для боротьби з іншою бронетехнікою та знищення укріплень противника. Механізовані батальйони часто підтримуються артилерією, наприклад самохідними гаубицями, для забезпечення вогневої підтримки з непрямого наведення на великі відстані. Матеріально-технічне забезпечення також має вирішальне значення для забезпечення боєприпасами, паливом і ремонту, а також медичних підрозділів і підрозділів зв’язку. Нарешті, транспортні засоби та системи, призначені для командування та контролю, забезпечують ефективну координацію різних підрозділів батальйону.

Інтеграція німецьких Marder в український механізований батальйон принесе кілька переваг. «Мардер», оснащений 20-мм автоматичною гарматою та пусковою установкою протитанкових ракет і пропонує підвищені бойові можливості проти бронетехніки та піхоти противника. Завдяки посиленій броні «Мардер» забезпечує кращий захист від легкого озброєння та осколків снарядів, таким чином знижуючи ризики для екіпажу та солдатів, які транспортуються. Перевозячи воїнів безпосередньо на фронт, Marder покращує здатність піхоти швидко й ефективно розгортатися в різноманітних бойових ситуаціях. Загалом 10 німецьких Marder можуть озброїти цілу роту, а 90, надіслані з початку повномасштабної війни, можуть озброїти загалом два механізовані батальйони. Український механізований батальйон нараховує від 40 до 50 БМП.

Крім Marder-ів, Німеччина надасть Україні диверсифікований арсенал, включаючи ракети IRIS-T (SL), систему ППО Skynex, радари наземного спостереження, артилерійські боєприпаси тощо. Кожен елемент цього пакету військової допомоги відіграватиме ключову роль у зміцненні обороноздатності України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: