Для постачання в Росію: Північна Корея запускає масове виробництво пускових установок для балістичних ракет KN-24

Підпишись на нас:

Оприлюднені зображення від Центрального інформаційного агентства Північної Кореї (KCNA) свідчать про те, що Північна Корея збільшила виробництво своїх балістичних ракет KN-24 малої дальності. Ці ракети встановлюються як на гусеничні броньовані автомобілі, так і на шасі військових вантажівок. Цей розвиток виробництва озброєнь спостерігався під час візиту лідера Північної Кореї Кім Йо Чена.

Подробиці

Північна Корея бере активну участь у постачанні Росії балістичних ракет і ракетних установок, які використовувалися під час військових дій Росії в Україні. Це підтвердив Білий дім, а речник національної безпеки США Джон Кірбі назвав це «значною та тривожною ескалацією» конфлікту.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підкреслив важливість цих ракетних систем, закликаючи до безперервного виробництва в світлі того, що він сприймає військову ситуацію, як дуже серйозну. Цей поштовх до виробництва ракет є частиною ширшої стратегії Північної Кореї щодо посилення національних оборонних можливостей.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин відвідав лінію з виробництва балістичних ракет
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин відвідав лінію з виробництва балістичних ракет

Йдеться про ракети Hwasong-17 і Hwasong-18 ICBM, які, як вважають, здатні досягти материкової частини США. Hwasong-18, зокрема, заслуговує на увагу тим, що вона є першою твердопаливною міжконтинентальною балистичною ракетою Північної Кореї, яка має переваги в мобільності та готовності до запуску в порівнянні з рідкопаливними типами.

Передача цих ракет Росії знаменує помітний розвиток міжнародної військової динаміки, що має наслідки для глобальної безпеки та дипломатії. США зазначили, що відреагують на ці поставки зброї додатковими санкціями проти причетних осіб. Ця ситуація продовжує розвиватися і стала предметом занепокоєння для багатьох країн через потенційний вплив на регіональну та глобальну стабільність.

KN-24 — північнокорейська балістична ракета малої дальності (SRBM), характеристики якої роблять її помітним доповненням до військового потенціалу країни. Вперше випробуваний у серпні 2019 року KN-24 зовнішнім виглядом нагадує армійську тактичну ракетну систему MGM-140 США (ATACMS). Вона призначена для тактичного використання та використовує дорожню мобільну пускову установку, що підвищує її мобільність і можливості розгортання.

КН-24 на гусеничному броньованому шасі
КН-24 на гусеничному броньованому шасі

З моменту свого першого запуску в 2019 році ця ракета була кілька разів випробувана, маючи різну дальність польоту і апогей. Наприклад, під час одного з випробувальних запусків 17 січня 2022 року з аеропорту Сунан у Пхеньяні ракети пролетіли 380 км і досягли апогею в 42 км.

Що стосується розмірів, то ракета має приблизно 4,57-5,55 метра в довжину і 0,7-0,85 метра в діаметрі. Вона має номінальну дальність польоту до 410 кілометрів і може розвивати максимальну швидкість 5 Махів, що еквівалентно 1,5-1,8 км/с. Ракета оснащена унітарною бойовою частиною, а її вантажопідйомність оцінюється в 400-500 кг.

Однією з ключових особливостей КН-24 є її здатність маневрувати в польоті, що дозволяє літати по непараболічних траєкторіях. Ця здатність ускладнює перехоплення ракети, оскільки важко прогнозувати траєкторію її польоту для систем протиракетної оборони. Крім того, ракета продемонструвала підвищену точність під час тестових стрільб, включаючи здатність вразити ціль розміром 100 метрів.

Розробка KN-24 і різноманітні випробувальні стрільби свідчать про постійні зусилля Північної Кореї щодо вдосконалення своїх ракетних технологій і покращення оборонних можливостей. Її конструкція та характеристики свідчать про те, що ракету можна ефективно використовувати для точних ударів. Крім того, участь Північної Кореї в постачанні балістичних ракет, таких як KN-24, іншим країнам, таким як Росія, для використання в війні проти України, підкреслює ширші наслідки її програми розробки ракет з точки зору динаміки регіональної та глобальної безпеки.

3 КОМЕНТАРІ

  1. Як так сталося, що Північна Корея має замкнутий цикл виробництва балістичних ракет і пускових установок, перебуваючи десятиліттями в економічній і політичній ізоляції? А Україна з її промисловим, військовим і кадровим потенціалом після отримання незалежності втратила все. І ми бігаємо по всьому світу з протягнутою рукою за допомогою. Так може й нам почати купувати зброю у Північній Кореї?

  2. ЗЕ! Де ракети??? Тобто, країна, яка під санкціями-виробляє ракети. І клала на все і всіх. А велика та така незаможна Україна як бомж з прлстягнутою рукою. Хоча чому дивуватись. Голоне що? Бруківка. МарахФон. Квартал. Шоу кравець. Ну і тд. А де ж потенціал? А де де. В рифмі. А ще цікаво, скільуи би прожив сіністр оборони кндр якби так крав, як наші гниди?
    Думаю, що війна закінчиться в цьому році. І точно не нашою перемогою.

  3. Коментатори. Вам подобається життя у Північній Кореї? Вам відома ціна диктатури та розвинутого ВПК?
    Чи ви хочете однією ногою в Європу, другою в Корею а сракою на м’якенький диван щоб парафінити Зе?

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: