Українські військові використовують безпілотні наземні машини естонського виробництва

Підпишись на нас:

Естонська компанія Milrem Robotics повідомила, що безпілотні наземні транспортні засоби (UGV) THeMIS, поставлені українським збройним силам, роблять значний внесок у різноманітні місії, включаючи розмінування.

Подробицы

14 безпілотників THEMIS, доставлених в Україну, використовуються для виконання таких завдань, як очищення територій від протитанкових мін і боєприпасів, що не вибухнули, а також для транспортування обладнання в складні місцевості, недоступні для звичайних транспортних засобів. Капітан Юрі Паюсте, який курує українську програму в Milrem Robotics, наголосив на критичній ролі UGV у мінімізації людських втрат.

UGV THEMIS поділяються на дві категорії: сім з них призначені для транспортування вантажів і евакуації поранених (CASEVAC), і сім інших обладнані корисним обладнанням від французької компанії CNIM для операцій з розмінування.

Паюсте підкреслив ефективність UGV у таких трудомістких заходах, як евакуація поранених і очищення маршрутів, де солдати є вразливими цілями. Безпілотна експлуатація БПЛА з безпечної відстані підвищує безпеку військовослужбовців, які беруть участь у виконанні цих завдань.

Одним із відомих застосувань є використання THeMIS інженерами для транспортування протитанкових мін. Крім того, під час складних погодних умов, та в умовах бездоріжжя, ці UGV служать транспортними засобами допоміжного постачання, уникаючи обмежень, з якими стикаються важкі вантажівки, схильні до застрягання. Компактний розмір і невелика висота БПЛА THEMIS сприяють підвищенню живучості, ускладнюючи виявлення противником.

З міркувань безпеки підрозділи, які використовують UGV, і місця дислокації залишаються засекреченими.

Нещодавно компанія Milrem Robotics офіційно підписала угоду про співпрацю з українським оборонно-промисловим комплексом. Ця угода окреслює спільні зусилля щодо визначення потреб України та випадків використання роботизованих систем для посилення можливостей збройних сил країни під час і після війни, що триває. Партнерство спрямоване на інтеграцію українського бойового досвіду в існуючі робототехнічні системи Milrem Robotics і розробку нових продуктів для посилення пілотованих і безпілотних багатодоменних можливостей України.

Угода також включає плани з вивчення виробництва THeMIS Combat (з HMG і протитанковими можливостями), Combat Engineering (виявлення мін і розмінування), безпілотних наземних транспортних засобів CASEVAC та інших продуктів Milrem Robotics в Україні.

Milrem Robotics, визнаний провідний європейський розробник робототехніки та автономних систем, має офіси в Естонії, Фінляндії, Швеції, Нідерландах та США. Компанія відома своїми безпілотниками THeMIS і Multiscope, роботизованою бойовою машиною Type-X і комплектом автономності MIFIK.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: