Найпотворніші кабріолети з жорстким висувним дахом

Підпишись на нас:

Автомобільні тенденції постійно загораються і згасають: згадайте плавники в 1950-х, доступні спортивні автомобілі в 1960-х і повні гібриди без PHEV у 2000-х. Іншою тенденцією, яка поглинула автомобільну промисловість на початку цього століття, були висувні жорсткі дахи.

Nissan Micra CC
Nissan Micra CC

Peugeot використовував базову версію концепту в 1930-х роках, Ford в Fairlane і в Galaxie Skyliners в 1950-х роках, але саме поява Mercedes SLK в 1996 році поширила дану тенденцію в усьому світі. До середини 2000-х майже кожен автовиробник відмовився від тканинних верхів для модних складних жорстких дахів.

Focus Coupe Cabriolet
Focus Coupe Cabriolet

Сучасні екзотичні кабріолети, такі як Ferrari 296 GTS, такі ж елегантні, як і їхні двоюрідні брати-купе, але оскільки вони мають коротку секцію даху та фіксовані задні стійки, дизайнерам нема чого ховати. Зовсім інша історія, коли вашим донором є чотиримісний хетчбек або седан, як це часто було під час буму 2000-х років.

Focus Coupe Cabriolet

Приховування всього цього складеного даху часто вимагало від машини мати гігантський задник. Інша проблема полягала в тому, що дизайнери часто були змушені відтягувати лобове скло якомога далі над водієм, щоб вкоротити секцію даху і полегшити його складування. В профіль такі автомобілі виглядали досить дивно.

Mitsubishi Colt CZC
Mitsubishi Colt CZC

Варто лише порівняти красивий Peugeot 306 Cabriolet 1990-х років із пухким 307 Coupe-Cabrio, який прийшов йому на зміну, і ви побачите, що ми маємо на увазі. І це зображення зверху вниз показує 307 у найкращому світлі. З доповненням 306 виглядав так само добре, а 307 навіть жахливіше, як і багато автомобілів із висувним дахом, що було серйозною проблемою. Хоча ми припускаємо, що наші кабріолети проводитимуть 95 відсотків часу з опущеним дахом і п’ять із піднятим дахом, у багатьох частинах світу, де не можна гарантувати суху погоду, ці відсотки з такою ж ймовірністю зміняться.

Peugeot 306 і 307

На щастя, більшість автовиробників, у тому числі BMW з його 4-Series , вирішили відмовитися від підтримки складаних жорстких дахів, розуміючи, що автомобілі з традиційними складними тканинними верхами легше стилізувати та складати дах, і це не шкодить простору багажника. Але на парковках і вулицях досі є чимало жахливих нагадувань про цю сумнівну тенденцію.

Peugeot 307CC
Peugeot 307CC

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: