Як оформити ДТП без поліції: водіям рекомендують скористатись європротоколом

Підпишись на нас:

Національна поліція України закликає водіїв, що потрапили в невеликі ДТП, використовувати європротокол. Згідно даного типу оформлення дорожньої пригоди, водієві не потрібно викликати поліцію.

Згідно європротоколу, водії заповнюють спеціальний бланк повідомлення про настання дорожньо-транспортної пригоди, який потім надається страховику для підтвердження події.
Найперше, що має на меті європротокол – це економія часу на очікування поліції та оформлення ДТП.

Також водій звільняється від адміністративної відповідальності: у нього не вилучають водійське посвідчення, матеріали не направляють у суд, штраф не накладають.

В поліції наголошують, що даний документ можна оформити лише якщо внаслідок ДТП немає травмованих чи загиблих, а також жодна зі сторін не завдала матеріальної шкоди третім особам.

Європротокол підійде в тому випадку, якщо всі учасники ДТП мають дійсні поліси обов’язкового страхування і вони досягнули згоди щодо всіх обставин пригоди.

У разі алкогольного сп’яніння когось з водіїв та збитків, що перевищують 80 тисяч гривень – європротокол не підходить.

Як оформити?

Для цього є відповідна онлайн-системиа або паперовий бланк, що містить всі дані для водіїв та умов ДТП.

«Цифровий сервіс фіксації ДТП перевірить на коректність заповнених даних і вкаже на помилки. Дані про ДТП відразу будуть надіслані страховим компаніям обох сторін і внесені в базу даних МТСБУ”», – зазначив Білошицький.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: