Що робити, якщо в авто примерзли гальмівні колодки

Підпишись на нас:

У зимову пору року багатьом автомобілістам доводиться стикатися з такою проблемою, як примерзлі колодки в результаті простою ТЗ на “ручнику”. Здавалося б, що в цьому критичного, якщо можна просто почати рух і колодки в цьому випадку відійдуть самі по собі? На ділі далеко не завжди все виглядає так, як звучить у теорії. Якщо машина простояла з активним стоянковим гальмом кілька днів, і заморозки були серйозними, то можна або пошкодити гальмівні колодки, або зовсім зрушити їх, а колеса так і залишаться заблокованими.

Подробиці

Як же боротися з такою нав’язливою проблемою, з якою насправді доводиться стикатися багатьом. Для початку хотілося б поговорити про те, як можна ставити ТЗ на паркування, використовуючи при цьому гальмо стоянки і не допускаючи примерзання колодок. Останнє відбувається через контакт ще вологих дисків або барабанів з колодками, внаслідок чого після простою волога замерзає і механізми щільно сковуються між собою так, що часом їх просто неможливо роз’єднати без зусиль.

Вирішити цю проблему можна досить простим і дієвим шляхом, а саме попередньо прогріти диски або барабани і тільки після цього активувати стоянкове гальмо. Наприклад, якщо всюди сніг, і в тому числі на парковці, то достатньо буде зробити кілька рухів вперед-назад, злегка придавлюючи при цьому педаль гальма. Така дія дасть змогу прогріти гальмівні механізми і просушити вологу, яка могла на них потрапити в момент руху, зокрема і сніг.

Тепер ви знаєте, що робити, якщо у вашого авто примерзли гальмівні колодки на "ручнику"

Тут потрібно враховувати, що такий підхід не спрацює за підвищеної вологості або в разі різкого перепаду температурних режимів. Якщо ж колодки все ж були заблоковані, то доведеться діяти простим і перевіреним способом. І ні, окріп, в цьому разі, як радять багато автомобілістів, не вирішує завдання, а часом, навпаки, посилює проблему. Якщо полити диски гарячою водою, то немає гарантії, що через сильний мороз вони знову не покриються вже свіжою порцією криги.

Проблему вирішить невелика, але довга гофра, яка поміщається на вихлопну трубу одним кінцем, а інший при цьому спрямовується в сторони колеса туди, де розташовані колодки. Як показує практика, кількох хвилин прогріву, навіть за сильних заморозків, буде цілком достатньо. Після цього потік гарячих вихлопних газів доведеться перенаправити на інше колесо, повторюючи раніше описані маніпуляції. Таким чином можна буде досить швидко позбутися проблеми.

Тепер ви знаєте, що робити, якщо у вашого авто примерзли гальмівні колодки на "ручнику"

Варто зазначити, що метод з гофрою і вихлопними газами сприятливо працює як на ТЗ з гальмівними дисками, так і з барабанами. У будь-якому разі треба лише прогріти метал, який виступає хорошим провідником тепла. Безумовно, всі маніпуляції потрібно виконувати в рукавичках, оскільки вихлопні гази мають дуже високу температуру. Також необхідно стежити, щоб вихлоп не був спрямований на лакофарбове покриття кузова ТЗ, адже в цьому випадку його можна пошкодити, а ремонт, як відомо, коштує досить великих грошей.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: